Europa ja of Europa nee? Laat je horen!

Met de Europese verkiezingen in het vooruitzicht hebben we hier een forum gevormd waar lezers kunnen reageren. Op deze pagina staan twee artikelen, pro en contra Europa. reactiemopgelijkheden volop!

 

Europa Ja

 

De Europese liberalen (ELDR), hopen op 7 juni de stem van ongeveer 30 miljoen Europeanen te krijgen. Daarmee zouden ze in Straatsburg 72 tot 75 zetels halen. Partijvoorzitter Bart Somers, ELDR voorzitster Annemie Neyts en jongerenvoorzitter Philippe De Backer leggen vandaag officieel de Europese lijst van Open VLD neer. Neyts is voorzitster van de Europese Liberale Partij en tweede op de lijst, na Guy Verhofstadt. Philippe De Backer is voorzitter van Jong VLD en eerste opvolger. Ze staan symbool voor de verjonging en vervrouwelijking van de lijst die getrokken wordt door Guy Verhofstadt.

Europa moet meer doen om individuele en fundamentele rechten en vrijheden te beschermen. Nog te vaak vrouwen en holebi’s het slachtoffer van discriminatie. Europa is een waardengemeenschap, de liberalen willen dat Europa deze waarden ook in de praktijk verdedigd. Daarnaast moeten er ook nieuwe budgettaire prioriteiten komen. Philippe De Backer: “Als Europa de meest competitieve kenniseconomie wil worden, moeten er ook keuzes worden gemaakt. Investeringen in oude sectoren en industrie, moeten worden omgezet in investeringen in innovatie en nieuwe sectoren”. Ook de vrijheid van kennis is belangrijk. Dat betekent meer mogelijkheden voor studenten, onderzoekers en instellingen om over de grenzen samen te werken. De regels zijn te bureaucratisch en slechts een klein gedeelte van de studenten en onderzoekers maakt gebruik van Europese uitwisselingprogramma’s.

Morgen 15 april starten de Europese liberalen hun electorale campagne in Brussel (Tour & Taxis), en dat in bijzijn van Guy Verhofstadt en eurocommissaris Louis Michel. De Europese liberale Premiers, Commissarissen, Parlementsleden en partijleiders zullen er samen met de militanten in een wervelende show de campagne op gang schieten. De campagne draait rond vier thema’s: het verdedigen van de burgerlijke vrijheden, de eenheidsmarkt, milieu en de plaats van de EU in de wereld.

——————————————————————————————–

Europa nee!

 

Vandaag, 26 september 2006 heeft de Europese Commissie in al haar wijsheid en zonder U en mij daarover te raadplegen besloten dat Bulgarije en Roemenië per 1 januari lid mogen worden van de EU.

 

Nu is ons altijd voor gehouden dat uitbreiding van de EU een zegen zou zijn voor ons allemaal. Net zoals ons jarenlang is voorgehouden dat de ongebreidelde instroom van volstrekt kanslozen uit alle windstreken een ‘verriijking’ zou zijn voor onze samenleving. Inmiddels weten we beter. Van de 1,5 miljoen analfabeten die Nederland nu ‘rijk’ is, zijn er minimaal een miljoen geïmporteerd. Let wel, het betreft hier mensen die zelfs hun eigen taal niet kunnen lezen en schrijven, laat staan het Nederlands. Hun enige bron van informatie zijn de Arabische satelietzenders en wat ze in de moskee wordt voorgekauwd. En dan vinden we het nog gek dat 40 procent van de Marokkaanse jongeren de kernwaarden van de Nederlandse samenleving zoals democratie en vrije meningsuiting afwijst.

Deze ‘aanwinsten’ een cursusje Nederlands lezen en schrijven op niveau groep 8 (zesde klas lagere school) kost ‘slechts’ 13.000 euro. Per persoon uiteraard. Op te hoesten door de Nederlandse belastingbetaler. Dat is dus een dikke 13 miljard. Dat is de prijs die WIJ moeten betalen om deze nieuwe ‘aanwinsten’ te leren lezen en schrijven. En dan wil nog geen werkgever ze hebben, want een redelijke beroepsopleiding, die kans biedt op een baan die boven het niveau bordenwasser/bezemduwer uitkomt hebben ze dan nog niet. Deze zelfgeïmporteerde onderklasse van kanslozen zal de Nederlandse samenleving tot in lengte van jaren als een molensteen om haar nek blijven hangen. Ja, we hebben er echt alles aan gedaan de afgelopen decennia om van Nederland een echt kennisland te maken!

Maar nu wordt het nog gekker. Twee jaar terug werd de EU ongevraagd uitgebreid met 10 nieuwe zwakke broeders, onder het motto dat hoe meer landen lid werden van de EU, hoe beter dat zou zijn voor ons.  Net als dat de Euro ons als een zegen door de strot geperst werd. Gek, dat ik nog nooit van een voetbaltrainer van een topclub gehoord heb die nieuwe spelers aankocht van het kaliber klasse F van FC Bal Op Het Dak of het 7e van HBOK (Het Begon Op Klompen, een werkelijk bestaande Noord Hollandse club) met het argument dat de aanschaf van deze ultra zwakke voetballers een zegen zouden zijn voor het topteam. We snappen hem wel he? Samenwerking met een zwakke partij is per defenitie nooit goed voor de sterke partij. Net zo min als zwakke broeders binnenhalen in een sterke groep. Wel voor de zwakkere, maar dat zijn wij net niet. Of nog niet.

Nu ligt het BNP van Roemenië en Bulgarije op ongeveer een derde van dat van het EU-gemiddelde. Ja, het EU-gemiddelde inclusief de 10 zwakkelingen die er in 2005 al bijgekomen zijn. Om een idee te geven, een Roemeense meubelmaker verdient een maandloon van 95 euro. Bruto uiteraard.  En dan hebben we het over een vakman. Dat de uitkeringen op een nog lager niveau liggen mag duidelijk zijn. Nu heeft iedere EU-burger dezelfde rechten. Uiteraard geldt er een overgangsperiode van vijf jaar voor nieuwe leden, maar na die 5 jaar tellen ze als volwaardig lid mee met alle rechten. En één van die rechten is, dat iedere EU-burger zich in een andere EU-lidstaat van zijn of haar keuze mag vestigen. Niet alleen om te werken, maar ook als je werkloos bent. Iedere EU-burger heeft namelijk in ieder andere lidstaat recht op bijstand! Nu hebben alleen al Bulgarije en Roemenië samen 31 miljoen inwoners. Iedere kansloze op de arbeidsmarkt daar gaat over vijf jaar gegarandeerd verhuizen. Naar de vleespooten van de rijkere Europese landen, waaronder Nederland, waar de bijstand voor een alleenstaande nu 788 euro per maand netto bedraagt. Zet dat maar eens af tegen de 95 euro per maand voor een vakman meubelmaker. Voor een Bulgaar of Roemeen klinkt het bijstandsniveau in Nederland hetzelfde als dat voor ons in een land is waar de bijstand 10.000 euro per maand netto is.

We worden in 2012 dus overspoeld met de kansloze onderklasse van de Roemeense en Bulgaarse samenleving. En van de overige tien zwakke broeders die we er in 2005 bij hebben gehaald. En die zijn we verplicht huisvesting, scholen, medische verzorging en een uitkering te verstrekken. Ze verplichten Nederlands te leren mogen we niet, want dat verbiedt de EU-wetgeving. En die EU-wetten gaan altijd nog boven onze nationale wetgeving. 

Naast de normale kansloze sloebers uit Z-O Europa wonen daar nog ergens tussen de 5 en 8 miljoen Roma zigeuners. Die zijn voor vrijwel 100% analfabeet en leven nu in hutten van golfplaten en plastic aan de randen van de steden. Nu is het lekker weer daar, maar in de winter is het in Boekarest wel min 30. En dan is het minder lollig. Ja, inderdaad, de beruchte familie Nicolich die van de gemeente Driebergen een oprotpremie kreeg van zes ton en die nu onlangs in Zeist hun huurwoning zijn uitgezet wegens huurschuld behoren tot de Roma-clan. Dan weet u ongeveer wat ons te wachten staat als die met 400.000 tegelijk komen. Of misschien wel met een miljoen. Niemand die het weet en niemand die ze tegenhoudt. Sterker, we moeten ze hier van harte welkom heten!

Gelukkig leren de huidige problemen van Spanje met nu alleen al dit jaar 24.000 Afrikaanse gelukszoekers hoe de EU reageert als een land een probleem heeft. Spanje kan het lekker zelf uitzoeken en krijgt geen enkele steun bij de oplossing van het gelukszoekersprobleem van de EU. Noch financieel, noch materieel. Maar gelukkig is de Spaanse wet zo, dat als de identiteit van een gelukszoeker niet binnen veertig dagen valt te achterhalen, hij vrijgelaten moet worden. Ze worden dan overgebracht van de Canarische Eilanden naar het Spaanse vaste land en kunnen zo verder Europa intrekken. Vorig jaar verleende Spanje nog 800.000 illegale Afrikanen een generaal pardon. Die mogen morgen ook naar Nederland komen. Legaal. En we kunnen er als EU-lidstaat niks aan doen! 

Maar buiten de te verwachten stormloop van kanslozen uit de nieuwe lidstaten is er nog een andere belangrijke reden om uit de EU te stappen. En dat zijn de centen. Als we morgen uit  de EU stappen, scheelt ons dat jaarlijks 3,5 miljard euro netto bijdrage aan het Brusselse en Straatsburgse circus. Dat is toch 14 miljard iedere kabinetsperiode. Mooi meegenomen. Maar er is meer. We kunnen zelf bepalen wie we hier binnenlaten. Zoals de Zwitsers dat van de week bepaalden. Asielzoekers zonder geldig paspoort komen er gewoon niet in. En wiens asielaanvraag wordt afgewezen, wordt opgesloten tot het moment van uitzetting. Ik wil wedden dat er volgend jaar in Zwitserland nog geen 500 asielaanvragen gedaan zullen worden. Ja, de hele linkse geitenwollensokkenbende die zich bezighoudt met opvang, huisvesting en vooral ellenlange juridische procedures voor de zielige asielzoekertjes kan zijn dik betaalde kwaliteiten nu in het bedrijfsleven zien te slijten. Mooi he? Het hele asielcircus in Nederland kost ons jaarlijks toch nog altijd ruim een miljard euro per jaar. Als we de Zwitserse maatregelen overnemen zijn we daar grotendeels van verlost.

Het enige economische voordeel dat de EU biedt, is het vrije verkeer van goederen. Het vrije verkeer van personen leidt er alleen toe dat Europese armoedzaaiers hier met hele horden tegelijk naartoe zullen komen en dat criminelen uit andere EU-landen hier zo binnen kunnen wandelen. De zo geprezen vrije vestiging van bedrijven is ook een farce. Heel fijn voor de kapper op de hoek dat hij nu ook klanten in Milaan mag knippen, maar daar heeft ie niks aan. Net als de bakker. Maar een transport- of bouwbedrijf kan wel met goedkoop Oostblokpersoneel aan de slag, of zelfs zijn vestiging overhevelen naar bv Polen. Nu doet zijn concurrent dat ook, dus de onderlinge concurrentiepostitie verbetert niet. Maar het resultaat is dat er nu al op iedere Nederlandse vrachtwagen een Poolse of Tjechische chauffeur zit. En in de bouw de schilder, stucadoor en metselaar ook uit het Oostblok komt. Dat levert honderdduizenden Nederlandse werklozen op! Hoezo goed voor onze economie? Leuk voor de Roemenen straks, waar de werkloosheid plaatselijk boven de 50 procent is, maar niet voor ons!

Als we uit de EU stappen moeten we net als Noorwegen en Zwitserland een associatieverdrag sluiten met de EU, waarin het vrije verkeer van goederen geregeld wordt. Dat scheelt ons 3,5 miljard per jaar. Ja, U heeft gelijk. Voor dat geld hebben we geen stem meer in Europa, maar dat hebben we nu natuurlijk ook niet met 28 zeteltjes in een parrlement van bijna 800 zetels. En vrij verkeer van personen en vrije vestiging van bedrijven leveren ons niks op. Leuk dat een Poolse prostituee zich hier als zelfstandige vrij mag vestigen, maar die brengt alleen rotzooi mee. Zijn we eruit, dan mogen we aan de grens controleren en zijn we weer baas in eigen land. En laat u niet in de luren leggen dat de EU voor vrede en stabiliteit heeft gezorgd. Ook dat is een fabel. Op de hele EU-begroting is geen dubbeltje terug te vinden voor Defensie uitgaven. De vrede en stabiliteit in Europa hebben we te danken aan de NAVO en nergens anders aan. Het is maar dat u het weet.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s