Wetenschap naar de haaien

De wetenschap moet naar de haaien. Dat is mij uit de voorgaande discussie wel gebleken. Als ze echt een les wil trekken uit de gegevens en bewijzen uit de wereld die ons omgeeft…dan moet ze naar de haaien.

In de afgelopen tijd heb ik al vaker gezegd dat ik vind dat de wetenschap nu maar eens de onbevlekte ontvangenis moet onderzoeken. Dat is hard nodig omdat tal van wetenschappers het thema afdoen als “onzin”, “fabeltje” en iets dat niet kan. Die mentaliteit schaadt de wetenschap en kwetst degenen die erin geloven. Het wil natuurlijk niet zeggen dat ik een onbegrensde gelovige ben in dat opzicht maar beweren dat iets “onzin”  is omdat je het “bewijs”  niet hebt gezien is echt te goedkoop en…te onwetenschappelijk.

Nu is gebleken dat bij haaien zoiets voorkomt als een onbevlekte ontvangenis. De biogen weten dus waar hun onderzoek zich op zou kunnen baseren. Overigens is het verstandig om ook de originele Bijbelteksten haarfijn uit te pluizen om de omstandigheden die daarin worden beschreven nog eens na te lopen.

Nu hoor ik wel eens de opmerking dat zo’n onderzoek niet zinvol is omdat niemand zich meldt met een maagdelijke geboorte. Nee en dat zal ook zo gauw niet gebeuren, zeker niet als die geboorte plaatsvindt in een land met een wat traditionele cultuur. Zo’n vrouw schaamt zich dood en loopt nog risico’s ook als ze met het verhaal naar buiten komt. Ze zal al moeite hebben het kind weg te moffelen of goed te praten. In onze geciviliseerde samenleving haalt ook niemand het in haar hoofd om zoiets te vertellen. De vrouw zou onmiddellijk, mede door de wetenschap, voor krankzinnig worden verklaard. Door haar omgeving zou meteen worden geroepen dat ze smoesjes gebruikt en dat ze “gewoon heeft geneukt met de buurman of iemand anders”.

Op zo’n melding hoeven we dus niet te wachten. Trouwens, het is ook niet gebruikelijk dat wetenschappers op meldingen gaan wachten voordat ze een onderzoek inzetten. Dat is ook helemaal niet nodig.

Feit, voor zover er feiten bestaan, is wel dat het wetenschappelijk denken behoorlijk is afgekalfd in waarde. Een teken aan de wand is dat het kabinet met veel plezier het zuiver wetenschappelijk onderzoek zo goed als de nek omdraait omdat het teveel kost. Naar de haaien dus, maar dan op andere wijze. Onbewust van de vele voordelen die juist dit onderzoek oplevert, bezuinigt ze erop. In werkelijkheid is hier sprake van een haast misdadige aanslag op het fenomeen wetenschap en…een indirect kostenverhogend beleid. In dat opzicht is het huidige kabinet overigens een meester.

Kortom, uitgaande van het gegeven dat haaien iets kennen als een maagdelijke geboorte, zouden wetenschappers onverwijld diepgaand onderzoek hiernaar moeten doen. aaien zijn nu bepaald niet de minst ontwikkelde diersoort op aarde dus dat geeft te denken. Kom op biologen, naar de haaien, wees er als de haaien bij, wees gehaaid en breng de wetenschappelijke waarheid naar boven.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s