Godwin en de nazaten van Ariël Bruéns

Het geheugen is kort en daarom is het goed om zo nu en dan eens even in de achteruitkijkspiegel te kijken. Ik denk dat het nu een jaar of vijf geleden was dat ik een obscene website ontdekte onder de titel “Nederkrant”. De “grote” man erachter was een zekere Ariël Bruéns, een man die zich ophield met allerlei vunzige praat over de Islam. Zo gebruikte hij van meet af aan de uitdrukking “woestijnnazi’s”  voor moslims, hoewel ik het betwijfel of hij dat woord zelf had verzonnen. Klaarblijkelijk was hij er niet van op de hoogte dat in het grootste Moslimland ter wereld geen woestijn te bekennen was. Hoewel, de regering in Djakarta doet wel haar best om Java zo snel mogelijk tot woestijn om te toveren maar dat terzijde.

Het was Ariël Bruéns die dus lang voordat ik dat ooit had gedaan het verband legde tussen de Nazitijd en het heden. Hij wist ook precies waarom hij dat moest doen. Al tientallen jaren waren Nederlanders huiverig voor alles dat te maken had met Nazi’s, nog meer dan voor communistische tendenzen. Daarvan maakte Bruéns dus handig gebruik. Hij riep een schrikbeeld op dat overeenkwam met zijn eigen nachtmerries, of dat nu terecht was of niet. In dat opzicht kreeg hij veel navolgers zoals Ayaan Hirsi Ali die probeerden hun eigen psychische problemen te maken tot maatschappelijke problemen. Politiek als individuele therapie. Dat is ene kwalijke zaak maar het komt meer voor en mannen als Hitler en Stalin hebben die therapie zeker beoefend.

Ariël klaagde ook vaak over zijn lichamelijke klachten uit het verleden, die volgens mij toch voornamelijk voortkwamen uit zijn zwakke geestelijke gesteldheid.  Ook dat is een bekend verschijnsel bij hiervoor genoemde mannen. Hoe dan ook, de obsceniteit van zijn website kreeg onder meer vorm in een pseudo humoristische benadering van de Islam als geestesziekte en korte grapjes zoals de opeenvolging van superslim, slim, matig slim, onslim en moslim. Daarbij gold de laatste als uitdrukking voor het allerdomste ter wereld. Tja….het was echt lachen, gieren, brullen met die Ariël.

Het zou me niets verbazen als hij inmiddels is ingetreden in de Partij voor Volgelingen, als één van de aanbidders van het kaliber Dion Graus. Die man doet echt aan een soort Geertcultus waardoor de griebels over mijn grabbels lopen als ik hem hoor praten. Maar, Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, Dion heeft een vrouw die ontzettend leuk is om te zien. Het kan best zijn dat hij haar behandelt als zijn favoriete cavia en dat is voor Dion heel wat.

Ariël nu dus in de Partij voor Voldemort, dat zou zo maar kunnen. En daar kan hij dan tekeer gaan tegen iedereen die vergelijkingen maakt met het optreden van Nazi-voormannen. Dat is ontzettend handig. Je schept eerst een angstbeeld op basis van de gruwelen van het verleden en vervolgens veeg je de vloer aan met iedereen die diezelfde gruwelijke herinnering tegen je gebruikt. Op die manier verwerf je het alleenrecht op een vergelijking die aan alle kanten mank gaat en zo lijkt het of de zaken volledig kloppen. Of je in je recht staat als je iemand anders “beschuldigt”  van Godwinisme.

Tja, Ariël, het is zonde…je hebt het kwaad over de wereld uitgezaaid en de blinde volgzaamheid voor Israëlische tirannen opgeroepen en de onverbrekelijke band met hun genocidaire regime gepropageerd en velen zijn je gevolgd maar…ik heb je door en met mij talloze anderen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s