Barmhartig uitzetten of erbarmelijk krimpen

Gisteravond zat ik nog even wat discussieprogramma’s te volgen. Daar hoorde ik een CDA-mevrouw warempel spreken over een “barmhartige uitzetting”.  Ik denk dat zij daarbij dacht aan de verdrijving van Adam en Eva uit het Paradijs. Ik zou Michael maar vast naar voren roepen en een vlammend zwaard tevoorschijn toveren want het vagevuur naakt.

Voor mijn gevoel staat Gerd Leers volgens zijn eigen geloof al met één been in het vagevuur en doet hij voortdurend schietgebedjes maar het kleedje voor zijn bed is versleten, vooral de antisliplaag functioneert niet meer. Het is allemaal zo jammerlijk voor een groep mensen die zichzelf op de borst klopt en rondtoetert in de wereld dat het de Liefde van God belijdt.

Maar nog los daarvan , ik hoop waarachtig dat ze in Angola een soort Jeugdzorg hebben want het is natuurlijk voorspelbaar dat een jochie van 18 dat het land wordt uitgetrapt, geestelijk in de knoei komt. Het zou me niets verbazen als hij een soort haat ontwikkelt tegenover alles wat westers of vooral Nederlands is.  En als hij dan in zijn door ons gegecreërde wanhoop een bom legt onder Beursplein 5, dan zullen mannen als Fritsma, Rhoon en Bosma gillen dat zelfs de doodstraf nog te goed voor hem is. In de griezelkabinetten die zij gezond verstand noemen, bestaat geen aandacht voor de gevolgen van hun daden. Zij zijn zelf al verpest door een moeilijke jeugd, pesten op school of achterbuurt. .

Pedagogen en ontwikkelingspsychologen van elk niveau weten maar al te goed dat uitzetting een boodschap overbrengt: “Wij willen jou hier niet, kreng. Opdondedern!”  Voor ieder Nederlands kind dat zo’n boodschap meekrijgt, zouden de griezelheren van het parlement begrip hebben maar niet voor deze “buitenlandse verschrikking”..  Die is ontmenselijkt en tot onderwerp van discussie gemaakt, Een ding, een wegwerp- of uitzetartikel.

Barmhartige uitzetting! Je vraagt je af hoe zo’n mens het haar mond uitkrijgt. Ze moet toch ook beseffen dat met iedere”barmhartige uitzetting” onze beschaving erbarmelijk krimpt?

Tot dsterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s