Wij ZIJN ook hoeren

Arnon Grunberg had vanmorgen in de VK gedeeltelijk gelijk toen hij beweerde dat de okkjoepaai-gasten misschien gewoon terugwillen naar het ancient régime. Daarbij moet dan wel even uitgelegd worden wat dat precies is en waarom iemand daarnaar zo kunnen terugverlangen.

Wij wensen niet door Marokkaanse jongeren voor “hoer”  uitgemaakt te worden en dat klinkt heel logisch. De grote vraag is alleen “hoe zouden zij ons anders moeten noemen?” Gezien het feit dat wij werkelijk bereid zijn alles te doen voor geld, valt geen andere betiteling ons toe. Naast geld hebben wij geen enkele moraal meer. O ja, we mogen niet vreemdgaan, dat wil zeggen, het kan stiekem wel tot in de meest christelijke kringen maar zodra het openbaar wordt, is het schandalig. En zelfs dat heeft met geld te maken.

De kwestie Mauro maakt duidelijk dat wij op het gebied van de moraliteit volslagen het spoor bijster zijn. Wij houden ons angstvallig vast aan regeltjes die we hebben opgesteld in onze vrees dat vreemdelingen ons heilig goed komen roven: geld. Dat valt ook te horen in PVV-kringen. Altijd als het om immigranten gaat, gaat het om het feit dat zij van onze uitkeringen genieten en er niets voor terugdoen. Geld dus.  En ons voor hoeren uitschelden en wij horen de waarheid liever niet.

De democratie die wij met veel bombarie aan andere, achterlijke, culturen proberen op te dringen, loopt bij onszelf op haar laatste benen. Het probleem van de democratie is dat zij zichzelf ondergraaft en dan in een demoNcratie verandert. Mensen die het meest succesvol zijn als voorvechters van de democratie, zoals Churchill, waren eigenlijk helemaal geen democraten maar ronduit dictators. Het volk ana de macht is ook eigenlijk een slechte gedachte want daarmee vis je de vunzigheid op en die verhef je tot norm.

Tenzij je de mensen opvoedt tot democraat en dat wil maar niet best lukken.  In de eerste plaats is ene groot deel van de mensheid te dom en te weinig begaafd om iets met democratie te kunnen doen. In de tweede plaats wordt er niets gedaan aan de geestelijke ontwikkeling die er voor ene democratie nodig is. Er is uitsluitend aandacht besteed aan assertiviteit maar die vaardigheid is vooral uitgedraaid op veel geschreeuw en een grote mond maar heel weinig wol. De inspraakbijeenkomsten die ik heb bijgewoond waren voor een groot deel aanfluitingen.

Gisteren maakte ik mee hoe twee PVV-ers elkaar in de haren vlogen omdat de één de ander uitmaakte voor Islamapologeet (verdediger). Dat is zo ongeveer een doodvonnis want wie de Islam verdedigt is een landverrader en op z’n minst in PVV-termen een Gutmensch of nog erger: links. Ja…de verwarring slaat ook daar toe. In feite kwam het er op neer dat één van beide partijen zo’n onwrikbaar beeld van de Islam had dat er geen ruimte was voor de veelkleurigheid die de Islam, net als het Christendom, nu eenmaal vertoont.

En nu het hoge woord er toch uit is: het Christendom kent tegenwoordig zelfs een afsplitsing die in het openbaar Christus verloochent in de vorm van het CDA. Ik geloof dat de haan eerst tien keer moest kraaien maar toen was het ook zo ver. Ook daar: uitsluitend hoeren. Wat was het ook weer? ” Ik heb gehoereerd onder iedere boom….. .”

Inmiddels heb ik mensen gesproken die zo wanhopig zijn dat ze bijna smeken om een oorlog omdat alleen via die weg de moraal nog terug te vinden zou zijn. Ik geloof daar niet in. Oorlog draagt nooit bij aan moraal, zelfs niet als je lid bent van de NATO. Ik geloof dat er een weg terug is waarin we vooral de verzuiling van de samenleving moeten toejuichen. Er zullen nieuwe zuilen ontstaan want zuilen brengen waarden en normen met zich mee. Een fundamenteel fascistische in de vorm van de PVV, een atheïstische rond D66, een nieuw Christelijke rond de ChristenUnie, een progressieve rond GroenLinks en SP en ene liberale rond VVD en PvdA. O ja, het sputterende rechtschristelijke badeendje SGP zal een lange maar zekere doodstrijd leveren.

En dan…dan is het te hopen dat we eindelijk iets gaan doen om de mensen te leren dat zij het GELUK kunnen vinden IN zichzelf in plaats van BUITEN. En die oorlog? Die vechten ze ook maar in hun hoofd uit.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s