Okkjoepaaien

Het is wat geweest hè? Die okkjoepaaibeweging in de hele wereld. Sommigen dachten dat de communisten oprukte, anderen dachten dat de Islamisering nu eindelijk z’n voltooiing kreeg en weer anderen dachten dat er tegen atoomwapens werd gedemonstreerd. Het was nauwelijks duidelijk waar het om ging , ja tegen de graai…nou dat is altijd goed natuurlijk.

De okkjoepaaiers noemden zichzelf bij voorbaat niet links of rechts maar ze werden wel meteen in het linksmensen hokje gedouwd en vooral ook in het antikapitalistische. Nu maakt het op zich niet zoveel uit hoe je jezelf noemt want als ik mijzelf christen noem, ben ik er nog steeds geen. Toen ik voor het eerst hoorde over de okkjopepaaiersbeweging kreeg ik stille hoop dat er weer een soort Marxistische volksbeweging gaande was maar nee…het hoorde meer bij deze tijd. Grote massa’s mensen die allemaal iets anders roepen, verzetten zich tegen het gegraai en de uitbuiting door de beursmafia, hedgefundslaaienlichters en shortsellingbandieten. Vandaaghoorde ik dat ook de directie van een deftige organisatie als het CBR daarbij hoort. Ja, die Kriminelle sind unter uns.

In de afgelopen decennia is er van communisten en nazi’s/NSB-ers een volslagen vertekend beeld ontstaan , behalve dan dat beide groeperingen verdorven uitwassen van de volkswoede waren. Het is heel moeilijk om er tegenin te roeien, mensen die onwetend zijn kun je haast niet duidelijk maken dat ze iets niet weten want ze gaan zelf van alles verzinnen. Zo zouden de okkjoepaaiers anti-kapitalistisch zijn. Nu zou het mooi zijn als er een antikapitalistische beweging ontstond maar de okkjoepaaiers zijn dat zeker niet. Ik heb nauwelijks iemand horen zeggen dat het particuliere bedrijfsleven de nek moest worden omgedraaid. Hoezo antikapitalistisch?

Ja zeker, ik las vandaag zelfs dat iemand beweerde dat Nazi’s antikapitalistisch waren. Ik heb even zo goed het idee dat Hitler goed omging met de Duitse grootkapitalisten en, oom Nazi’s en fascisten maar even op één hoop te gooien, dat deden Mussolini, de familie Peron in Argentinïe, Franco in Spanje en de Griekse kolonel Papadopoulos ook. Maar als je dat allemaal opnoemt is het geen Godwin meer en dan wordt het voor onze verwarde eigentijdse criticasters te ingewikkeld.

Daar tussendoor beginnen deze verwarde geesten dan met woorden als links- en goedmensen te gooien en dan wordt het echt helemaal totale waanzin. De Occupybeweging is niet meer dan en reactie van de al dan niet gemiddeld betaalden in de “vrije”  westerse wereld tegen het misdadige “marktconforme” gegraai van een deel van de niet CAO-onderhevigen en hun gestang om iedereen maar meer te laten lenen dan eigen lijk verantwoord is.  Dat is niet links, dat is niet rechts, niet socialistisch en niet nazistisch of antikapitalistisch maar gewoon: balen als een stier van het brutale gedrag van leeghoofden die de hele dag niets anders doen dan anderen hun geld afhandig maken. Want: al dat gegraaide geld is door anderen verdiend, niet door de dames en heren die cocktailslobberend achterover leunden en “instapten” in de wagen van georganiseerde criminaliteit die “beurs”  heet.

Ik heb in het verleden wel eens eerder gezegd dat het gepoker op de beurs in totaal niets meer te maken had met de oorspronkelijke functie van deze instelling maar het “marktconform” rovende schorremorrie was daar niet gevoelig voor en nu hebben ze zelf de Occupy-beweging veroorzaakt.

Hoe daar een eind aan te maken is? Door het afschaffen van alle casino-actige, dubieuze technieken aan de beurs, door te stoppen  met de immer doorgaande stroom van nationale en internationale overnames, die economisch een waarde 0 hebben  Verder wordt het tijd de mensen die door de graai-economie in de schulden terecht zijn gekomen schadeloos te stellen. Daarna is het zaak de hele economie te hervormen en te maken tot basis van ons bestaan in plaats van het plafond waarnaar iedereen moet reiken, zoals nu. Is dat “links”? Ja, er zitten linkse elementen in. Is het antikapitalistisch? Nee, hoor, het particuliere bedrijfsleven blijft de basis van de economie.  Is dat socialistisch? Een beetje, een heel klein beetje. Is dat liberaal? O ja, zeker, want het is vernieuwend. Is het rechts? Nauwelijks….want het is vernieuwend.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s