Uit de nek gekletst

Het zou een rubriek moeten zijn in ieder dagblad: Uit de nek gekletst. Daarin zouden dan opmerkingen van al dan niet politiek geëngageerden kunnen worden opgenomen die kant nog wal raken. Ik heb al vast ene mooi voorbeeld.

Gisteren sprak Stef Blok namens de VVD in de Tweede Kamer  en ene echt huzarenstukje van politieke vaardigheid werd dat niet. Eerst was er al de vrij domme opmerking dat mensen uit de Sociale ~Werkvoorziening wel een reguliere baan zouden vinden als er maar genoeg banen waren. Ik dacht niet dat het zo werkte want ondernemers willen die gehandicapte lastpakken gewoon niet in dienst nemen.

Niet lang daarvoor of daarna vloog Stef al weer uit de bocht. Hij stelde geen voorstander te zijn van dubsidies maar wilde die voor de boeren graag handhaven. Dat had te maken met het Europees perspectief maar bovendien waren boeren hardwerkende mensen, een soort Henk en Ingrid die een man of vrouw zoeken dus. Nee, die boeren hebben die subsidies hard nodig. Dat klopt ook want de subsidies betekenen voor de boeren hun inkomen. Aan hun producten verdienen ze namelijk helemaal niets. Maar…het probleem is dat Steffiedekeffie dat helemaal niet weet.

Hij vindt het wel stoer klinken om te zeggen dat hij tegen subsidies is maar hij weet dus gewoon niet wat hij zegt. De landbouwsubsidies worden door boeren dus gebruikt om hun dagelijks brood van te smeren omdat de supermarkt bij hen de kaas van het brood eet. Is dat duidelijk Stef? Als je nog eens wat zegt, bedenk dan dat door jouw gedrag de belastingbetaler de winst van Albert Heijn en al die andere supermarkten subsidieert!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s