Vrouwen zeuren ALTIJD

Nog niet zolang geleden had ik een telefoongesprek met een vriendin die carrière heeft gemaakt en daardoor wat minder tijd heeft om een vriendin  te zijn. Haar man was ziek thuis en volgens haar was “niets zo zielig als een zieke man”.

Gezeur natuurlijk maar andere kant bevat het ook wel weer waarheid en daarom dacht ik, laat ik op de dag na Prinsjesdag eens uitleggen waarom vrouwen altijd zeuren. Kijk, je mag het natuurlijk haast niet meer zeggen maar vrouwen zijn gewoon de vrouwtjesdieren van de soort “mens”. Volgens de hele biologie behalve Ciska Dresselhuys is de vrouw geschapen om kinderen te krijgen. Ze heeft er ook alle faciliteiten voor zoals een baarmoeder, voor het bewaren, eierstokken, voor het creëren en een vagina om het product naar buiten te laten.

Eenmaal buiten begint de ellende pas goed want moeder dacht dat de bevalling erg was maar de opvoeding is een veel grotere ramp. Hoe dan ook, de vrouw moet oppassen dat alles goed gaat met zo’n wurm. Vader doet namelijk niets. Die denkt aan spelletjes, de beste zijn, de winst binnenhalen als het lukt en als het niet lukt, wordt hij ziek. En als hij ziek is, gaat hij zielig doen omdat hij niet kan doen waarvoor hij is geschapen.

Een vrouw moet dus niet zeuren dat een zieke man “heel zielig” is, ze moet hem gewoon aandacht en service geven zodat hij gauw beter wordt en weer oplazert.  Maar zeuren zit nu eenmaal in de genen van de vrouw en dat komt doordat zij de zorg hebben voor zo’n onderkruipsel, dat uiteindelijk een bovenkruipsel moet worden. Alle gekheid op een stokkie, dat dan weer eigendom van de man is…maar goed…

De koningin zat gistermiddag even te zeuren op haar troon maar daar kon zij deze keer niets aan doen. Het hele gezeur was opgekalkt door een stel mannen die er maar niet in slagen de winst binnen te halen. Het vervelende is dat zij daarmee een zure sfeer creëren die ondergrondse agressie en sjagrijn opleveren onder “het volk”.  Het volk wil en doet namelijk helemaal niets totdat er een mafkees komt die beweert dat “het volk”  een bepaalde richting in wil slaan. Dat slaat het volk die richting in…todat er een muur komt. Ga maar eens kijken bij excercerende soldaten waarvan de sergeant niet bijtijds “rechtsom”  zegt.

Het kabinet predikt de bezuiniging in een tijd van crisis. Dat is netzo dom als remmen IN de bocht. In de bocht moet je de vaart erin houden om niet te slippen.  Wie remt, raakt de grip op de weg kwijt en die mag alleen nog maar hopen dat er een vangrail is. Die vangrail wordt op het ogenblik trouwens aan alle kanten gesloopt.

Maar goed…in tijden van crisis is niet het bezuinigen maar het investeren de boodschap, in tijden van hoogconjunctuur moet je bezuinigen om reserves te hebben voor de investeringen in crisistijd. Van tijd tot tijd maken politici mij wijs dat bezuinigingen door de staat netzo nodig zijn als in een huisgezin. Dat kan best waar zijn maar doe het dan op het juiste moment, zoals ik. Bezuinigen op momenten dat het goed gaat, heet sparen.

Maar ja, nu hebben de afgelopen, rechtse en linkse kabinetten ons in een problematische situatie geholpen en we moeten er, met betere inzichten, uit zien te komen. Kijk, een crisis is geen TEKORT aan geld maar een VERKEERDE DISTRIBUTIE ervan. De kunst is dus om die distributie, verdeling, in orde te krijgen en daarna in orde te houden. In essentie is de oplossing heel simpel: je zorgt dat het verschil tussen rijk en arm niet al te groot is. Alle betogen over Nederland ten beste, de verschillen zijn te groot. Wie dat niet gelooft, moet eens met mij op pad op een rondleiding door achterstandswijken enzo…. En ook door voorstandswijken… Van die rijkdom kan nog best wat af.

Het allergrootste probleem is echter dat de distributie in de war is gebracht door het ongebreidelde leengedrag, aangemoedigd door de overheid en de beurs. Want…de beurs leeft op leningen… Sinds WOII zijn we ervan overtuigd geraakt dat lenen een heel normale manier van financiering is maar dat klopt niet. Het is een noodmaatregel. Lenen doet denken aan die Middeleeuwer die het graan van het volgend jaar vast aan het oogsten is. Er wordt gebruikgemaakt van iets dat er niet is.

Dat wil niet zeggen dat je nooit zou kunnen lenen maar alleen in heel beperkte mate…  Nu staten en banken Griekenland kapot hebben geleend, gaan ze de Grieken de schuld geven en zelf als schichtige eekhoorns bovenop hun beukenootjes zitten. Heldhaftig kun je dat nauwelijks noemen. Dat wil zeggen: voor een eekhoorn is het verklaarbaar…

Kortom, ik vind het niet EERLIJK dat het kabinet de Koningin verplicht heeft een hele tijd te zeuren over de eigen angsten en problemen maar…ze had NEE kunnen zeggen. Maar ja, dan, dan had ze meteen uit de regering gelegen en dat wil ze haar zoon  niet aandoen. Ziet u? Dat is de reden waarom vrouwen ALTIJD zeuren: de kinderen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s