Khadafi en Kahn, mijn vrienden…mijn helden….

Persoonlijk vond ik Moammer Khadafi altijd wel een toffe gozer. We kwamen elkaar geregeld tegen bij de kapper en de kleermaker en dan was het altijd lachen omdat we kleren en kapsels uitwisselden. Ja, je kon met Moammer heel wat aflachen. Bijvoorbeeld in zijn “tentje achteraf”  zoalshij dat zelf noemde, net even buiten Tripoli en met een eigen helikopterveld. Daar ontving hij zijn koninklijke vrienden uit Saoedi-Arabië en dat waren hoogst vermakelijke bijeenkomsten. Héél leuk was bijvoorbeeld zijn act waarbij hij liet zien hoe onhandig de gemiddelde moslim onhandig omging met een uitsmijter spek en een glas bier. Moammer gaf de voorkeur aan Tsjechisch bier en spek uit Nederland. Dat nam ik graag voor hem mee. Koning Fahd hield meer van Duits bier maar koning Abdullah van S.A was meer van het Deense bier.

En vergevingsgezind was hij. Over zijn tegenstanders riep hij altijd ” zand erover”. Fantastisch toch? Een moedig man was hij ook. Zo droeg hij bij een bezoek aan Berlusconi op zijn borst de afbeelding van een Libische verzetsheld die door de Italianen was geëxecuteerd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Kom daar bij Beatrix eens om. Die zet echt geen portret van Willem van Oranje op haar hoed als ze Spanje bezoekt. Nee, het was altijd leuk en aardig met Khadafi en nu willen ze hem ineens berechten voor misdaden tegen de menselijkheid.

Daar snap ik niets van. De VN begaan al oorlogsmisdaden sinds de oorlog in Korea. Sinds die tijd worden er uit naam van de junta van de internationale gemeenschap vrouwen en kinderen gebombardeerd, deuren in getrapt en mensen gemarteld. In Afghanistan is dat nog aan de orde van de dag en krijgen kinderen een vreemde indruk mee van een “vredesactie”. Bovendien heeft George Bush jr. Khadafi ooit begroet als bondgenoot in de strijd tegen het terrorisme, dat klonk al weer heel anders dan het “Dolle Hond”  dat zijn voorganger RonaldReagan ooit gebruikte maar die was dan ook als ex-president heel snel dement, handig voor het vergeten.

Nee, het gaat er natuurlijk niet om wat je doet maar om wie het doet. Zo mochten de geallieerden wel Dresden en Leipzig naar hartenlust platbombarderen maar de Duitsers mochten dat met Warschau niet doen. Tja, het is wel eens verwarrend.

Zo mag een Amerikaanse president niet vreemdgaan maar van een Franse wordt niet anders verwacht. Wat dat betreft begrijp ik al die commotie rond DSK niet. Dat verhaal van dat kamermeisje is natuurlijk van A tot Z gelogen. Heb je haar gezien? Wees nou eerlijk, daar kijk je als man toch niet naar om, zo’n tiepje? Zeker niet als je weet dat je binnen de kortste keren een functie hebt waarin alle deuren voor je opengaan die voor anderen gesloten blijven? Nee, ik kan weer eens niet anders concluderen dat we net z’n allen in de meest hypocristelijke uithoek van de wereld leven en als het om waarden en normen gaat, hebben we een behoorlijk achterlijke cultuur. Mijn vrienden en ik gaan daaraan iets veranderen: KKK, Khadafi, Kahn en Kaj.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s