Waarom ik zo’n hekel heb aan Ayaan

Ayaan Hirsi Ali is zwanger en ik wens haar een gezond, vrolijk kind toe. Stiekem hoop ik dat het ene dochter wordt zodat ze ons kan laten zien hoeveel beter zij daarmee omgaat dan haar ouders. Ik wens haar ook vooral veel wijsheid en inzicht toe want die zal ze nodig hebben.

Tot op heden heeft ze van die wijsheid en van dat inzicht namelijk niet veel laten blijken en dat voorspelt voor de opvoeding van het kind weinig goeds. Je moet er toch niet aan denken dat Feeks Hirsi II binnenkort geboren wordt? Hoe dan ook, veel wijsheid toegewenst.

Het zou mooi zijn als de nieuwe loot uit de familie eindelijk die wijsheid liet zien, die we zo graag om ons heen waarnemen. Ayaan zelf is voor mij in dat opzicht een voortdurende gruwel geweeest en dat heeft met een anatal factoren te maken. In de eerste plaats gaat het erom dat een rebelse geest prima is. De vraag is alleen hoe je die moet benutten. Ayaan kwam tot op heden niet veel verder dan het opstoken van vuurtjes om vervolgens in hjet niets te verdwijnen en de veenbrand rustig achter zich te laten voortwoekeren. Aan welke oplossing dan ook, heeft zij nog nooit iets bijgedragen. Niet één keer voerde zij die truc uit maar herhaaldelijk. Steeds weer zag zij kans ergens rotzooi te schoppen, in alle landen waar zij geweest is, om vervolgens te vertrekken en anderen met de rotzooi te laten zitten. Binnen Nederland schopte zij herrie binnen de PvdA om naar de VVD te vluchten en ook daar liet zij haar verwoestingen achter.

Daarbij kwam de uitermate onaantrekkelijke wijze waarop zij de aandacht voor haar eigen problemen wist te trekken om ze vervolgens tot de onze te maken. Daarbij makte zij behendig gebruik van Osama bin Laden en de Taliban als decor en George Bush als opperspreekstalmeester. Het werd nog erger toen de “vrouwenbeweging”  of wat daar tegenwoordig voor doorgaat Ayaan ging zien als haar grote boegbeeld. Een volkomen verkeerde inschatting van zaken, wat mij betreft. Ayaan was nu juist het schoolvoorbeeld van de niet-geëmancipeerde vrouw. Alleen al haar gejammer en gejengel over haar verleden waarmee zij de status van internationale superzuurpruimerige diva wist te verwerven, was een teken dat zij mijlenver van de emancipatie afstond en waarschijnlijk afstaat.

Er is daarom alle reden om je zorgen te maken over de opvoeding van de kleine Ali. Of misschien gaat hij een achternaam noemen want er is natuurlijk een vader. Die kan ik overigens geen ongelijk geven want bij zo’n mooie vrouw is het zelfs de moeite om “het vriendje VAN”  te zijn. Ook dat verwerft status. Ja, ik hoop vooral dat zijne allerchristelijkste Christelijkheid @WillemdenHertog die alles wat barmhartigheid is, heeft uitgebannen, dit leest. Hij kan er heel veel van leren.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s