Eén kilo magere hersens en preventief ruimen

Hersens hebben vet nodig, als er één orgaan is dat vet nodig heeft, dan zijn  het de hersens en…de lever…. Waarom? Omdat er zoveel energie van wordt verlangd. Hersens werken de godganse dag op topniveau…. Ja, daar kunnen nog heel wat mensen een voorbeeld aan nemen. Nou ja, niet aan dat vet eten natuurlijk.

Waar heel weinig hersenwerk voor nodig was, dat was voor de hele Mladic-zaak van de afgelopen dagen. Vandaag zag het er op het journaal uit alsof de man met gebak en bubbels zou worden ontvangen. Later heb ik begrepen dat dat er niet van kwam maar zijn arrestatie had iets van een feestje. Eerst waren politici opgelucht, vandaag stonden de journalisten bijna uitzinnig van vreugde te dansen in beeld. Voor mij was er van geen enkele kant opluchting en feestelijkheid aan. Maar ja, wat had je ook kunnen verwachten. Al die geborneerde . zelfingenomen aanklagers en rechters die niet begrijpen dat Mladic gewoon deed wat zijn onderbuik hem ingaf. De moord in Srebrenica was een voorzorgsmaatregel, een preventief ruimen, voordat die moslims zijn eigen Serven zouden hebben vermoord. Zo zag hij dat.

Het oppakken van oorlogsmisdadigers heeft vooral is obligatoirs gekregen. Als je een oorlog hebt “gewonnen”  dan arresteer je de tegenstanders en dan zie je vooral niet de balk in je eigen ogen.  Dat is begonnen met de Neurenberger Festspiele, euh Prozesse  waar schlemielen als Goering terechtstonden.  Met geen woord is daar gerept van de totaal nodeloze bombardementen op steden als Berlijn. Dresden en Leipzig of Keulen. Die steden lagen in mei 1945 volledig in puin dankzij de schandalige terreurbombardementen die geallieerden er overdag maar ook ’s nachts uitvoerden. Bombardementen die honderden mensen het leven hebben gekost en duizenden dakloos hebben gemaakt.

Als het daar nou allemaal bij gebleven was, dan was het al niet fraai maar in de jaren 1948-heden heeft het westen dadenloos toegezien hoe Israël de ene na de andere oorlogsmisdaad beging tegen de Palestijnen en ondanks VN-resoluties vrolijk fluitend verder ging op de ingeslagen weg. Daarna zijn er oorlogsmisdaden van de westerse mogendheden geweest in Korea, Vietnam, Irak, Kongo en ook in voormalig Joegoslavië . En trouwens, nog maar ene paar dagen geleden in Afghanistan maar ja, dat was voor het goede doel. Het implementeren van de demoNcratie in dat land.

In de afgelopen jaren hebben tal van militairen en politici zich afgegeven met de heer Mladic en zaken met hem gedaan. Niet de mensenrechten maar de invloedssferen van de westerse landen stonden daarbij voorop. En nu….het begint een gore traditie te worden. Hij die zxich het minst kan verweren, wordt tot zondenbok van het hele criminele spel…

Begrijp me goed, ik bewonder de heer Mladic niet om zijn daden. Integendeel, ik verafschuw ze en juist daarom verafschuw ik ook de dames en heren die nu proberen hun handen in onschuld te wassen.

Wat je dan wel moet doen met zo’n aartscrimineel…het is moeilijk te zeggen. Misschien moet je hem gewoon laten lopen maar voorkomen dat hij ooit nog iets te zeggen krijgt. Een veroordeling en alleen al een opsluiting in Scheveningen is ene aanfluiting en een toppunt van hypocrisie. Wie dat niet begrijpt, beschikt niet over meer dan één kilo magere hersens, een plek waar niets meer gebeurt.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s