We konden niet anders

Is er iets armzaligers denkbaar dan te roepen ” we konden niet anders”. Mij  God en aan zulke mensen laat je het bestuur van je land over…zielepoten…en omdat ze niet anders konden brachten ze drie marinemensen en een hele internationale strategie in gevaar. Het kabinet moet maar liever gesloten blijven, behalve Jan Kees de Jager dan misschien.

Aangezien onze bestuurders allemaal dom zijn, valt het niet mee om je door domheid te onderscheiden maar een enkeling lukt het. Nicholas Sarkozy heeft het voor elkaar gekregen. Niet tevreden net de absolute  afgang in Afgangistan heeft hij de deur nu ook maar opengezet voor een soortgelijke ontwikkeling in Libië. Nog even en de NATO zit met zijn zwaarbewapende vredesduiven in het zand net zo vast als in de Afghaanse bergen. En dat terwijl er van alle kanten voor een dergelijk patstelling is gewaarschuwd. Patstellingen draaien uiteindelijk altijd uit op een nederlaag. Die in Afgangistan is nabij, die in Libië volgt waarschijnlijk wat later.

En dat komt allemaal doordat wij als onbenullige westerlingen denken dat een stammencultuur zo ongeveer hetzelfde is als een land waarin Limburgers en Friezen om elkaar lopen te lachen. ” Iedereen wil democratie”  is ons devies en dus gooien we het als oud aardewerk overal neer waar we kunnen. Meestal blijven er uitsluitend scherven van over, zoals in Irak en die brengen geen geluk.   Stammen willen geen democratie , ze willen de baas zijn en als ze ons als bondgenoot kunnen krijgen door te roepen dat ze democratie willen, doen ze dat graag. Behalve de baas zijn, vinden ze niets leuker dan elkaar zoveel mogelijk dwars te zitten ten eigen bate natuurlijk.

Afgangistan en nu Libië, het wordt hoog tijd om die hele NATO-herrie op te ruimen want die veroorzaakt de ene na de andere katastrofe en als het nog even zo doorgaat, zitten er straks weer een paar vliegtuigen in een wolkenkrabber. Dan is de wereld weer “veranderd”  of zoiets… en vooral ook te klein…we konden nu eenmaal niet anders.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s