Wanneer komt de volksopstand?

Het is wat hè? Als je nu toch moet kiezen tussen de slachtpartijen en Benghazi of Boer zoekt vrouw, ja de tv maakt het er niet gemakkelijker op. Zeker is dat de live soap in de Arabische landen wel aandacht trekt, een soort kermisattractie wordt bijna. Het is toch een heerlijke ervaring om te zien hoe daar de ene na de andere psychopatische roofridder uit zijn stoel of tent wordt getrokken… Nu Indonesië nog…

Ja, regimes die gebaseerd zijn op onderdrukking en valse voorstelling van zaken, komen altijd ten val en…als het volk wil, wint het altijd. Daarbij blijft het dagelijks opletten om te zien of je eigen samenleving niet afglijdt in de richting van zo’n regime. En verdomd…het gebeurt. Nog maar vorige week zag ik op tv hoe de grote kampioen van het vrije woord er niet tegen kan als dat vrije woord zich tegen hem keert. Hij zag er vanaf om zich te laten interviewen door de “roden”  van Pauw en Witteman en koos voor een risicovrij gesprekje met Joost Eerdmans op de propagandazender van de PVV. Een prettig gezelschap voor ome Geert natuurlijk. Er viel geen wanklank of tegenspraak te horen en Geert kon er gewoon de gekste dingen uitblaten. Zo wilde hij even tussen neus en lippen door de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht opheffen. Waarschijnlijk na het proces dat tegen hem wordt gevoerd… Berlusconi zou er blij mee zijn geweest. Al die linkse rechters ook… Joost en Geert zaten heerlijk, comfortabel op de gezamenlijke rechtse leunstoel wat Goebbelsiaanse propaganda uit te kramen, Bert en Ernie in de herhaling dus.

In dezelfde periode lapte onze minister-president de wens van de helft van het parlement aan zijn laars. Een discussie over bezuinigingen op het onderwijs ging hij uit de weg terwijl hij vrolijke grapjes stond te maken op de huishoudbeurs. Zo’n Mark weet natuurlijk waar zijn prioriteiten liggen en bovendien: hij heeft op die huishoudbeurs natuurlijk best iets uit te zoeken. Ik vind het maar bedenkelijk, een premier die liever tussen de vrouwen ronddoolt dan naar het parlement te komen om verantwoording af te leggen.

En nu is er weer een rel over de censuur die Hare Majesteit krijgt opgelegd bij het schrijven van haar Kerstboodschap. Ik sta daar wat dubbel tegenover. Laten we wel wezen. De koningin is onderworpen aan de ministeriële verantwoordelijkheid. Dat geeft haar bescherming en het geeft haar beperkingen. Vanzelfsprekend gaat het er natuurlijk wel om op welke manier de premier zijn rode potlood hanteert. Hij kan de tekst op subtiele wijze een draai geven die de positie van Hare Majesteit in een steeds moeilijker vaarwater brengt. Daar moet tegen worden gewaakt want de ministeriële verantwoordelijkheid is ingevoerd om het kabinetten behoeden voor politieke onanagenaamheden, niet om haar eigen verborgen agenda’s te bereiken. En eerlijk gezegd, mijn vertrouwen in een premier die voorrang geeft aan de huishoudbeurs boven het parlement is tanende. Nog even en de volksopstand dient zich aan. Dan kunnen de Arabieren van onze relletjes genieten.

 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s