Hoe Jolande Sap de Afghaanse vrouwen in de steek liet

Ze heeft een knap koppie. Ze ziet er goed uit en een intelligent brilletje completeert het geheel. Ja. juicy Jolande vanGroenLinks is een vrouw die het bekijken waard is en ondanks haar zachte “g”  is het nog leuk om naar haar te luisteren ook. Des te erger is het als je merkt dat zij met haar spontane smoeltje en frisse blik precies de verkeerde afslag neemt.

Jolande was zo bang om de Afghaanse vrouwen in de steek te laten en vol goede bedoelingen is precies dat wat ze gedaan heeft. In dat opzicht lijkt ze op Mariska de Haas en de katholieke vrouwen maar dan anders…Ze heeft ze in de steek gelaten. In de steek met die hele flauwekulmissie naar Koendoes. En waarom? Nou kijk dat zit zo…

Laten we eens even voor de grap aannemen dat alle mensen in de wereld net zo willen leven als wij in het westen. Dat ze het liefst hun eigen cultuur overboord zouden gooien en inruilen voor de hemelse gelukzaligheid waarin wij leven. Dat zij gebruik zouden willen maken van de mensenrechten die wij ooit vanuit onze ivoren toren universeel hebben verklaard (dus waarvan wij vinden dat ze de allesoverheersende waarheid bevatten). Laten we dat nu eens aannemen. Laten we er eens van uit gaan dat de vrouwen in Koendoes kennis zouden hebben genomen van onze levenswijze en opvattingen en dat zij dag in dag uit daarmee geconfronteerd tot het inzicht zouden komen dat onze cultuur en levenswijze het absoluut hoogste einddoel in het leven zouden zijn. Wat zou het dan toch prachtig zijn als zij persoonlijk en volledig doortrokken waren van die mening, dat zij helemaal uit zichzelf gegroeid en vergroeid waren geraakt met die opvatting. Op die manier zouden zij immers die nieuwe levenswijze als hun eigendom en grootste goed kunnen gaan zien?

Die mogelijkheid gaan Koen Does en zijn kameraden nu aan deze vrouwen ontnemen. Zij gaan ervoor zorgen dat onze verreweg superieure cultuur aan hen wordt opgedrongen in door ons gebouwde scholen door door ons opgeleide leerkrachten onder de bescherming van door ons opgeleide politieagenten. En zo zullen de kinderen in die scholen onze cultuur opnieuw gaan beleven als iets waarin ze wel moesten gaan geloven. Het waren immers de mannen met geweren en pistolen die hen die nieuwe levenswijze door de strot duwden? Zij hoeven niet eens na te denken over de vraag of die levenswijze aantrekkelijk of goed is. De noodzaak tot het aanhangen van het westerse geloof, wordt hen onmiddellijk duidelijk door de loop van het geweer, de ingetrapte deur en het in brand gebombardeerde dorp.  Want zelfs al doen de door ons opgeleide agentjes niet mee aan oorlogsacties, ze ondersteunen die acties wel en daarmee behoren zij tot de heersende elite.

Liever dan de innerlijke ontwikkeling van mensen een vrije loop te laten, heeft Jolande ervoor gekozen te sturen in een richting die zij zelf als een chiliastisch heilsmodel ziet. En dat allemaal om met haar partij serieus genomen te worden door de andere fracties. om maar niet het odium van “tegenpartij” te dragen. Jolande, lieverd, je mooie gezichtje vertoont nu wat kreukels waartegen zelfs botox niet is opgewassen.

Maar…laten we niet flauw zijn. De werkelijke bron van het kwaad ligt natuurlijk bij degenen die stonden te trappelen op Koen en Does naar Afghanistan te sturen om maar te laten zien dat zij het knapste jongetje van de Amerikaanse klas waren. Het is een moment van rouw en ik zou 13 februari willen uitroepen tot dag van treurnis.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Eén reactie op “Hoe Jolande Sap de Afghaanse vrouwen in de steek liet

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Ria Hazenberg and Aldert Hazenberg, Aldert Hazenberg. Aldert Hazenberg said: Hoe Jolande Sap de Afghaanse vrouwen in de steek liet http://bit.ly/gj6gZN De mythe van #GL als partij voor vrede wordt hier doorgeprikt. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s