Cynisme als beleid

Als je denkt dat je alles gehad hebt, dan komt er nog heel veel. Vandaag was weer één van die dagen waarop ik ervoer hoe waar die uitspraak is. Eerst dacht ik nog, het kan toch niet waar zijn? Maar toen het bericht van méér dan één kant kwam, wist ik dat het waar was. De PVV wil van emigranten een exit poll. De partij wil horen waarom mensen vertrekken.

Dat idee komt uitgerekend uit de boezem van de partij die mensen het land uitjaagt door de sfeer te verpesten. De politici die bezig zijn groepen tegen elkaar op te zetten, vraagt om een reden waarom mensen het land uitgaan. Het is van een brutaliteit en cynisme die alleen maar afkomstig kunnen  zijn uit fascistoïde hoek. Het zoveelste bewijs. Zouden ze ook een arrival-poll houden van allochtonen die in Nederland willen gaan wonen? Zou ook mooi zijn.

Haast als koren op de molen kwam het bericht gisteren op het nieuws dat een aantal mensen uit het buitenland in het afgelopen jaar naar Nederland was gekomen. Meteen daar achteraan volgde het bericht hoeveel de bevolking was gegroeid. Zonder uitleg of verklaring en dat gaf ene behoorlijk cynisch beeld. Die bevolkingsgroei komt namelijk vooral door geboorten want Nederland kent een negatief migratiesaldo. Dat betekent dat er meer mensen weggaan dan dat erin komen. Door deze manier van berichtgeving werd de indruk gewekt dat de bevolking groeide door immigratie, een wat gekleurd beeld in een tijdperk waarin sommige partijen die immigratie willen inperken. Cynisch door domheid, zullen we maar zeggen.

Toevallig schreef ik vandaag ene berichtje aan een politicus, haast een would be politicus, om hem te vertellen dat hij niet zo vaak anderen op de tenen moest gaan staan maar..het opwekken van irritatie is natuurlijk best ene politiek middel. De PVV hanteert het met verve. Een jong, ambitieus politicus met onvoldoende bagage zou beter kunnen proberen goede relaties aan te gaan. Dat is het verschil…

De PVV kan het en hanteert cynisme nu al als beleid om het CDA zover te brengen dat de partij haar menselijke gezicht laat vallen. Met een reeks van smoezen maakt zij duidelijk dat kinderen van 14 die volledig zijn ingeburgerd alsnog terug moeten naar een land waar hen moord en doodslag boven het hoofd hangt, misschien zelfs de strop. Er is toch niemand met zijn of haar volle verstand die mij wil vertellen dat de politieke machthebbers in Afghanistan veel meer te vertrouwen zijn dan het stel halvegaren in Teheran?

Alsof wij allemaal keurig in de bank zaten te wachten op de daden en woorden van psychopaat Ahmedinejad, ja het psychopathie is hem van het gezicht af te lezen, brabbelt onze minister Rosenthal wat verwarde woordjes omdat hij de storm niet had zien aankomen. Het zal deze minister in de afgelopen jaren toch ook zijn opgevallen dat het regiem in Teheran niet in aanmerking komt voor de Nobelprijs voor de mensenrechten? Het zal hem toch ook zijn opgevallen dat deze verraders van de Islam geen goede onderhandelingspartners zijn? Maar nee, meneer zit zo netjes in de gevouwen streepjesbroek dat hij zich laat verrassen door de handelingen bij wie vergeleken de kampcommandanten van Auschwitz en Dachau nog lieverdjes waren.

Cynisme is het wat de klok luidt. Het wegkijken van de werkelijkheid en het voor lief nemen van wanstaltig gedrag. Ik bedoel, natuurlijk moeten de Iranïers zelf hun dictators verdrijven maar…gewoon zaken doen met deze heren, dat had toch echt al lang uit den boze moeten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s