Opkomst en Ondergang van ” Ons Geert” (Tafel 4)

Negen zetels, dat was meer dan de partij had verwacht en nu was het maar hopen dat alle kandidaten voor een Kamerzetelzo betrouwbaar waren als ze zich hadden voorgedaan. ” Het zijn prachtmensen”, zei Geert steeds weer tegen iedereen die het maar horen wilde maar innerlijk maakte hij zich wel degelijk heel ongerust. Had de LPF niet laten zien hoe verschrikkelijk de aanwas van een splinternieuwe partij uit de hand kon lopen. Hoe afschuwelijk zich het gajes op je kon werpen en misbruik maken van alles wat je “heilig” was. Het kindje kon vermoorden? Geert liep op de toppen van zijn tenen en soms op zijn tanden. Onraad was overal en hij kon zich niet vrijelijk bewegen. Hij had immers voortdurend die beveiliging om zich heen lopen?

“Hij begon bleek te zien en toonde zich soms moe”, zeggen de medewerkers van het hoofdkantoor. ” Dat waren we van hem niet gewend. Geert was altijd een bron van energie geweest.” Daar kwamen nog de ellenlange gesprekken met Martien en Hero bij. Gesprekken over de gevaren van de Islam want dat was het kernpunt van het partijprogramma. ” Het is niet alleen een achterlijke cultuur, zoals Fortuyn dat zei, het is ook een agressieve, gevaarlijke en fascistische ideologie”, de medewerkers op het hoofdkantoor kennen de woorden van hun leider maar al te goed. Voorbeelden heeft Geert hen te over gegeven: de oproepen tot geweld tegen Joden en niet moslims waaronder homo’s. Onaangepast gedrag van moslims in de Joods-Christelijke cultuur, was een bedreiging. Overigens heeft Geert ook daar nooit precies uitgelegd wat hij bedoelde met Joods-Christelijke cultuur. De medewerkers dachten wel te weten wat hij ermee bedoelde: ” Een geloof van liefde en hoop in plaats van een geloof dat naar onderdrukking, dood en verderf streeft.”  Dat zij daarbij geen teksten uit het Oude Testament konden citeren die daarop wezen, stoorde hen totaal niet.

” Ik ben niet tegen moslims maar tegen de Islam”, zei hij bij voortduring. Hij noemde de profeet Mohammed een ziekelijke pedofiel omdat deze “het” deed met een meisje van minder dan tien jaar. ” Het maakt niet uit of zoiets in de cultuur van die omgeving paste”, zei hij kortweg. ” Het is en blijft pedofilie.”  Of dat dan niet een vorm van rechtlijnigheid was, was de vraag maar de jonge blondine op het hoofdkantoor bleef het antwoord eerst schuldig. Na enig nadeken zei zij hakkelend. ” Nou, ik vind het ook vies. Zoiets doe je niet met kinderen.” “En als iedereen het nu eens deed, in die tijd?”  was daarop de wedervraag. Het meisje bleef nu het antwoord volledig schuldig. ” Ik weet het niet hoor, ik vind het vies. Als je dat zo allemaal ziet met die mannen enzo.”

Geert zelf was voor een commentaar op zijn opmerkingen over Mohammeds pedofilie voortdurend nauwelijks bereid tot enig commentaar. Even kreeg hij de neiging om een vergelijking te maken met de Bijbel die dan tenminste het Sodomisme veroordeelt en daarmee iets van een moraliteit laat zien, zo fluisterde een van zijn vertrouwelingen mij in. ” Maar hij besloot de stelling om te draaien. ” Je had in die tijd wel meer van die achterlijke opvattingen over seks”, zei hij. ” Zoals de Bijbel die de homoseksualiteit verbood. Dat zijn smetten op de boodschap van liefde die `Christendom en Jodendom bindt.”

Het bezoekje aan het hoofdkantoor is nu wel weer mooi geweest. Het wordt hoog tijd voor ene nieuwe invalshoek, een verkenningstochtje in de fractie die Geert volgt, nu nog meer dan in het verleden. In stilte vertrouwt Geert mij toe. ” Eigenlijk hebben de media mij geholpen door al die schandslern op te halen. Mijn fractiegenoten zijn nu wel gedwongen zich heel koestte houden. Ze kunnen  zich niet meer bewegen zonder dat ik achter ze sta. Goed gedaan media!” Maar ja, nu loop ik vooruit op de geschiedenis. De worstelpartij door de fractie heen, moet eerst aan bod komen.

Tot sterkte,

Kaj `Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s