Het grote Europese Complot

Vandaag dus de regeringsverklaring. Ik wens de oppositiepartijen sterkte en vooral veel goeie ideeen. Nee, geen geschop tegen PVV-gedachten aan maar eigen werk, duidelijk en concreet. Zodat de mensen met en zonder hoofddoek het kunnen begrijpen. Snap je wel?

Nee, ik wilde het vandaag eens hebben over iets dat op de achtergrond een belangrijke rol speelt: het grote Europese complot. Gisteren werd ik er ineens weer mee geconfronteerd door @san_tweets  en in een veel eerder stadium ontdekte ik het al eens bij Ariel Bruens en consorten die beter een romanschrijverij hadden kunnen beginnen dan serieus aan commentaren te werken.

Het Grote Complot draait erom dat de hele immigratie in Europa is opgezet door Europa zelf, met de bedoeling de sociaal geschapen samenleving te ondermijnen en zo ook het zelfbewuste culturele zijn van de Europese burger. De gedachte is dat als er maar genoeg armoezaaiers uit de wereld naar Europa komen, dat dan de looneisen zullen dalen. Als het bovendien mensen zijn met een duidelijk andere cultuur, de Islam, dan zal het zelfrespect van de Europese burger vanzelf verdwijnen. Eigenlijk zegt die theorie meer over de mensen die erin geloven dan over het bestuur van de Europese Unie. De grote vraag is wie het complot het eerst heeft bedacht. Het heeft een hoog ” ze zijn nooit op de maan geweest”  gehalte, een complot dat veelal door dezelfde gelovigen ook wordt aangehangen.

Nu is het nooit moeilijk om voor een complot de bewijsplaatsen te vinden, vooral tegenwoordig niet. Op internet zijn legio teklsten te vinden die gebeurtenissen op een manier aan elkaar verbinden dat je niet aan een complotgedachte kunt ontkomen. De kunst van de auteurs is meestal dat zij heel veel feiten en mogelijkheden weglaten. Op die manier ontstaat vanzelf een logisch verband. Zij gaan daarmee voorbij aan het feit dat de geschiedenis zelf een logisch verband is. Zij doen net alsof er geen geschiedenis is waarbij oorzaak en gevolg elkaar opvolgen. Nee, liever zoeken zij naar mogelijk kwaadaardige breinen die middenin de loop der dingen iets gemeens bedenken om daarmee de geschiedenis een heel nieuwe loop te geven. Expresselijk immigratie op gang brengen en met opzet in Afrika een klimaat scheppen dat onhoudbaar is, zodat de mensen wel moeten vluchten, hoort daar ook bij. Het Midden-Oostenconflict zou ook een onderdeel uitmaken van dat satanisch plan.

Vanwege de complexiteit is het al onaannemelijk, het is nog suf ook. Zelfs een duivels brein kan er niet op vertrouwen dat zijn kwaadaardige opzet slaagt. Dan is het echt veel eenvoudiger van tijd tot tijd een economisch crisisje te organiseren. Dat werkt sneller, is lucratiever en leidt zeker tot verminderde looneisen. En ondermijning van het burgergevoel, ook dat werkt want crisis leidt tot negativiteit en ondermijnt dus echt alles.

Daar komt bij dat de opzet inderdaad niet slaagt want Nederland heeft bijvoorbeeld een emigratie-overschot. Er komen niet meer maar steeds minder mensen te wonen. Inderdaad, het zijn vooral de ouwetjes die vertrekken maar dat is in beginsel niet in het nadeel van de jongeren. Ook daar klopt het verhaal achter en onder Het Grote Complot dus niet.

Wat wel waar is , is dat de multiculturele samenleving is ” mislukt”. Dat wil zeggen, de droom van de zestiger jaren van mensen die allemaal hetzelfde willen en denken is niet uitgekomen. Het was ook een bespottelijke droom maar dat ontdek je pas als je volwassen bent geworden. Je kunt mensen niet lukraak door elkaar gooien in de veronderstelling dat het wel de bete vriendjes op aarde van elkaar zullen worden. OF HOORT DIE MISLUKKING OOK BIJ HET COMPLOT? Mensen die complotten bedenken zijn de meest gruwelijke wezens op aarde omdat hun hoofd vol zit met negativiteit. Het ergste is dat zij anderen daarmee vergiftigen, zelfs leuk uitziende jongedames zoals @san_tweets

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

3 reacties op “Het grote Europese Complot

  1. Kaj Elhorst schreef:

    Er is mij verweten dat ik nog niet voldoende over deze zaak zou hebben nagedacht. Dat komt mij vreemd voor omdat ik over complotten al nadenk sinds 1963 (Kennedy) Bovendien geeft mijnopponent aan dat complotten niet te bewijzen zijn. De vraag rijst dus waarom iemand er geloof aan zou hechten, tenzij men het als een religie ziet. Als een complot niet te bewijzen valt, kun je twee dingen doen: op zoek gaan naar steekhoudend bewijs en het lijkt mij verstandig om dat in stilte te doen. Of: er niet over te spreken.

  2. Manja schreef:

    wat een onzinkulverhaal Ga terug naar school

  3. Kaj Elhorst schreef:

    Manja, als je het niet begrijpt, wil ik het gerust uitleggen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s