Integratie is zo simpel

Integratie

Dagelijks zie ik het om mij heen gebeuren. In mijn huis lopen drie katten en een hond rond en hoe gaat dat met elkaar om? Vooral als er een nieuwe kat bij komt die een heel nieuw pakket gewoonten en behoeften met zich meeneemt? Ik ben niet ontevreden.

Kortgeleden deed een jonge, nieuwe poes bij ons haar intrede en dat veroorzaakte de nodige onrust. De slanke jongedame die we al in huis hadden, trok zich kribbig terug of vluchtte de deur uit. Ze moet echt het gevoel hebben gehad dat het huis werd vercyperd. Een enkele keer deelde ze een tik uit en mauwde ze hartstochtelijk totdat ze op een goede dag door kreeg dat de nieuwkoomster alleen maar wilde spelen. Dagenlang hebben ze gillend van de pret achter elkaar aan gezeten. Nu is het allemaal wat kalmer geworden. Van dat spelen word je ook moe maar ruzie…nee die hebben ze niet meer.

Katerlief vond in het begin  alles goed totdat het jonge ding hem begon uit te dagen. Dat maakte hem nijdig en ook hij koos de gemakkelijkste weg vaak, naarbuiten. Maar ja, nu de herfst komt, lokt “binnen zijn” vaker en dus nemen we de herrie voor lief.  En zie…de eerste stormen zijn gaan liggen. Het jonkie wordt met de dag bedaarder. Nee, natuurlijk, ze speelt nog wel maar minder opdringerig en lastig.

En welke rol heb ik daar als overheid nu in gespeeld? Ik bediende iedereen op dezelfde manier. Kreeg ze op schoot, gaf eten en deed de deur open. Mijn vrouw maakte netjes de kattenbak schoon (ja, we hebben de taken goed verdeeld). Zo bleef ons huis een goed onderdak voor de drie katten. En nu ontwikkelt zich iets heel moois.

De nieuwe kat wordt de dikste maatjes met hond. Ze zoent en geeft kopjes of strijkt langs zijn oude lijf. En hij vindt het allemaal prima en best. Integratie is zo simpel!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Eén reactie op “Integratie is zo simpel

  1. CiNNeR schreef:

    Dat zal het probleem wel zijn, niemand bij de overheid wil ‘de kattenbak doen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s