Achterlijke achterlijke Hollandse toppers

” De Islam is een achterlijke cultuur”, ik hoor het Pim Fortuyn nog zeggen en toen klonk het nog als ene opgewonden opmerking van een relnicht. Het leek alsof hij een kunstje ging doen in het circus, zo’n toon zat erbij. Het grootste verlies door zijn dood is dat die opgewekte stemming is verdwenen. Nu komen dezelfde woorden uit het zure bekkie van Geert Wilders en dan ga je bijna denken dat het oorlog is.

Als die woorden uit de mond van zo’n zuurpruim komen rollen, Geert of een van die nog ergere zure bommen Pastors of Sorensen, dan krijg je de koude rillingen over je rug en…je gaat denken hoe staat het eigenlijk met onze eigen Nederlandse cultuur? Om te beginnen moeten we daarbij aantekenen dat de meesten van ons nauwelijks nog weten wat de Nederlandse cultuur inhoudt. Daarom zijn velen ook zo bang voor de cultuur van een ander.

Wat nog wel bekend is, is Sinterklaas en Carnaval en natuurlijk het nationale vreetfestijn dat om, godmagwetenwaarom, nog steeds Kerstmis wordt genoemd. Daar heb je al zoiets. Kerstmis is een vreetfestijn zonder verdere inhoud geworden en dat is op zich al achterlijk genoeg. Carnaval is een ” geamputeerd”  feest want eigenlijk hoort daar een vastenperiode aan vooraf te gaan. We hebben alleen de lol overgehouden, terwille van de lol: ook achterlijk.

Daarnaast kijkt een heel groot deel van ons volkje naar tv-programma’s als ” Wie is de chef”, ” Hoe schoon is jouw huis”, ” Puberruil”, ” Mijn verpeste vakantie”  of zoiets. Die programma’s worden allemaal ruimschoots gevroten terwijl de omroepen ze alleen maar produceren omdat ze zo goedkoop zijn. In werkelijkheid staan ze bol van de achterlijke boerenknuppellol.

En dat gaat dan verder door met ” De Toppers”, Holland ’s got talent (in de onzin, ja zeker) en meer van dat soort vooral tijdvullende rotzooi. En ons volkje, dat van zichzelf vindt dat het zo ontwikkeld is, loert er uur na uur naar. Dat ontwikkelde volkje trekt zich ondertussen geen mieter van de buren aan, houdt met niemand rekening en lacht er om als iemand daar iets van zegt.  We zijn ook maar al te graag bereid om iemand die alleen nog maar verdacht wordt van een misdaad alvast te veroordelen en te stemmen op iemand die de Islam achterlijke cultuur noemt. Achterlijk!!! De Islam is niet eens ene cultuur maar ene godsdienst die verdeeld is over verscheidenen culturen. Het is allemaal hartstikke achterlijk poldergedoe!

Wat nou, de Islam is een achterlijke cultuur. Misschien kun je beter zeggen: de mens is een achterlijk wezen, hij weet het en doet er niets aan. Des te erger.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

4 reacties op “Achterlijke achterlijke Hollandse toppers

 1. CiNNeR schreef:

  Ineens zie ik het, je hebt gewoon ontzettend de pest aan de Nederlandse burger. In dit geval ben ik het onnoemelijk met je eens.

 2. Kaj Elhorst schreef:

  Beste CINNeR Ik heb niet de pest aan de Nederlandse burger, ik heb de pest aan burgers die nooit in de spiegel kijken. Zij zien alleen het ” kwaad” in een ander en nooit in zichzelf terwijl het ook daar in overvloed aanwezig is

 3. CiNNeR schreef:

  Och, en ik was zo gecharmeerd van de zin “(…) de mens is een achterlijk wezen, hij weet het en doet er niets aan.”

 4. Kaj Elhorst schreef:

  Dank je…ja…dat blijft staan als een huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s