Ik kom bij je eten (3)

Gisteren vroeg ik me af waarom Nederlanders de uitdrukking ” randdebielen”  altijd gebruiken en nooit ” voldebielen”  terwijl die toch ook bestaan. Ja, er zijn zelfs imbecielen en idioten. In Duitsland, zo reageerde iemand, spreken ze van ” vollidioten”. Ik denk dat het allemaal Hollandse zuinigheid is. Die tref je alleen niet aan bij de verdeling van stamppot zuurkool maar wel weer bij de worst.

Over voldebielen hoorde ik gisteravond bij P&W weer uit de mond van een laaggeletterde vrouw die nota bene door haar eigen school uit de lessen werd weggehouden. Die school mag dan van mij de Kansarmencreatieprijs krijgen of misschien wel de Nationale Achterstandenprijs.

Hoe dan ook, welke varianten er ook zijn, we hebben er minstens twee miljoen in Nederland en dat is wel veel. Wat ons ettertje van de PVV steeds vergeet te vermelden , is dat autochtone Nederlanders heel veel ellende aan zichzelf hebben te danken. Een groot aantal van die edelgermanen zijn te beroerd om mensen met of zonder hoofddoek of tulband een fatsoenlijke kans te geven. Dat geldt zowel in het dagelijks leven als bij het werk. Dat mensen uit andere landen ” onze banen”  inpikken is een bizarre gedachte want zij vormen evenzo goed een afzetmarkt. Met hen ontstaat er dus ook meer werk.

Een tweede denkfout ligt in het gebruik van het woord ” allochtonen”.  De groep ” allochtonen”  bestaat namelijk uit Turken, Marokkanen, Somaliers, Nigerianen, Vietnamezen, Indiers, Iraniers, Irakezen, Libiers, Syriers en noem maar op. Die hebben allemaal zo hun eigen gewoonten en gedrag en het is levensgevaarlijk ze allemaal onder te brengen onder de term ” allochtonen”.  Het klinkt als ” stof”  zonder dat je kijkt wat zich daar allemaal in bevindt. Dat is een gruwel.

Zie de ” allochtoon”  dus netzo individueel en cultuurgebonden als je zelf bent en je schieteen eind in de goede richting. Laat hem of haar vooral ook zijn eigen cultuur en achtergrond beleven, des te eerder ontstaat er een behagelijk thuisgevoel. En natuurlijk, er bestaat onacceptabel gedrag. Dat geldt voor alle inwoners van dit land en daar zijn in de eerste plaats de ouders verantwoordelijk voor. Als dat niet lukt, dan komt de pliessie.

Daarvoor zijn geen oproepen en scheldkannonades nodig. Van jongerenwerkers en opvanghuizen hebben de zogenaamde autochtone raddraaiers net zoveel plezier als andere. Alle pubers hebben problemen maar die van jongeren met een buitenlandse afkomst zijn nog iets groter. Sorensen, Pastors, Wilders en andere engerds: voed de jeugd op en beoordeel jongeren op hun daden, niet op hun uiterlijk.

Zo krijgt de immigrantengolf vanzelf een plekje in onze samenleving en…dring haar vooral geen gemengde wijken op. Laat die mensen lekker bij elkaar klitten. Dat doen Nederlanders in het buitenland ook heel ongegeneerd. Dat geeft ene gevoel van veiligheid en dat is nodig om je thuis te voelen en smakelijk te eten.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s