Ik kom bij je eten

” Ik kom bij je eten”, zo heet een heel irritant en opdringerig tv-programma waarin de gastheer of gastvrouw heel blij moeten zijn met het bezoek van een BN-nitwit. Het programma doet me steeds weer denken aan onze immigratieperikelen want wie heeft hier in ’s hemelsnaam om gevraagd?

Er zijn dingen die voortkomen uit een reeks van gebeurtenissen en zo komt de immigratiegolf in West-Europa voort uit de golf die Europa eeuwen geleden heeft ingezet. Toen heette dat ontdekkingsreizen en we zijn al heel lang trots op de zeelui die als eersten de wereldzeeen bevoeren. Wie dat waren? Vanuit Europa vermoedelijk de Noormannen. Vanaf 1492 startte Columbus de ware globalisering die gepaard ging met een superioriteitsgevoel tegenover volkeren die niet-Europees waren. Van negers werd zelfs gezegd dat zij het midden hielden tussen mens en dier en wol op hun hoofd hadden. Hoe dan ook, de volkeren in de wereld maakten dankzij Europa steeds meer kennis met elkaar en werden ook steeds meer door elkaar gegooid.

Die ontdekkingsreizen kwamen trouwens voort uit het feit dat Europa enorme tekorten aan ruimte en grondstoffen had. Ons meerderwaardigheidsgevoel heeft dus altijd berust op tekorten. Nu vrijwel alle delen van de wereld kennis met elkaar hebben gemaakt, komt de golf terugrollen. Europeanen hebben namelijk andere gebieden zo erg uitgebuit dat Europa tot het meest aantrekkelijke paradijs op aarde is geworden. Welvaart en vrijheid gaan er hand in hand en wie wil dat niet?

En dus hebben massa’s mensen besloten om in Europa te komen eten, met of zonder smoes. De een komt onverwachts met een bootje langsvaren, de ander komt als gemartelde held uit zijn weerzinwekkende vaderland en schudt de (demissionaire) minister van Buitenlandse Zaken de hand. Hoog opgeleid of gewoon dom gebleven, het maakt niet uit. En nu komen sommige politici op het lumineuze idee om daar maar eens een halt aan toe te roepen.

Zo’n 1800 jaar geleden probeerden de Romeinen dat ook. Zij hadden ook zo nodig behoefte gevoeld om hun rijk over andermans land uit te breiden en op ene goed moment rolde de golf terug. De linie langs de Rijn van forten en legerplaatsen heeft het daarbij drie dagen uitgehouden. Toen waren de ” achterlijke”  Germanen in het rijk en konden ze gaan en staan waar ze wilden . Niet veel langer zat er nota bene zo’n barbaar op de troon van Rome. Aboutaleb previsited?

Niet alleen de Romeinen deden een vergeefse poging om de ” achterlijken”  buiten het rijk te houden. De Chinezen bouwden er een hele muur voor die zegge en schrijve binnen een uur was ingenomen.

Want het is natuurlijk grote waanzin om die immigratie te stoppen. Hebben de politici er ook over nagedacht waar al die geweerde immigranten blijven?  Nee, dat hebben ze niet. Ze begrijpen niet dat de golf niet gestopt KAN worden. Hoe langer de frustratie bij de gedoodverfde immigranten blijft bestaan, des te radicaler worden ze. Des te meer aantrekkingskracht krijgen ” terroristische organisaties” en die zijn heel goed in staat zich te voorzien van wapentuig, van welk type dan ook. Die aantrekkingskracht wordt aangewakkerd door de landen waar de mogelijke immigranten wachten. Daar heersen honger en dictatuur.Die honger is mede het gevolg van de ontwikkelingshulp die dankzij Geert Wilders niet meer wordt gegeven. En dus…willen ze bij ons komen eten.Tegen zo’n vloedgolf haal je met peperdure JSF’s niets uit.

De golf komt goedschiks of kwaadschiks. Het is nu eenmaal een beweging die Europa zelf op gang heeft gebracht. Europa kan die vloedgolf maar beter goedschiks over zich heen laten komen, uiteindelijk vloeit ze ook weer weg. Dan is het nog maar helemaal de vraag of de Europeanen achterblijven of een mix van volkeren uit de heel wereld oor elkaar.

Wie de golf goedschiks laat komen, kan haar kanaliseren en een plek geven in de Europese samenleving. Ze kan een belangrijke bijdrage leveren aan economie en cultuur van Europa. Wie haar kwaadschiks laat komen, zal heel hard vechtend ten onder gaan en aan de bron staan van vernietiging en verwoesting. En…misschien denken zijn volgelingen daar anders over maar Geert zal de dans ontspringen. Het zijn de volgelingen die de rekening betalen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s