De hoofddoek van Geert en Joseph Goebbels

Laat ik nou altijd al hebben gedacht dat Geert stiekem een hoofddoek droeg. Sommige meenden dat hij een dood beest op zijn hoofd had maar ik heb daar nooit in geloofd. Het is echt een hoofddoek en daaronder kan  heel wat schuil gaan. Niet alleen gedachten maar ook allerlei verborgen vruchten en hulpmiddelen. Nonnen hebben ook zo’n geval.

Met alle geweld wil hij aan de bak in het kabinet en ik snap echt niet waarom. Zijn programmapunten staan bijna allemaal haaks op die van de andere rechtse partijen. In en bezopen bui heeft hij ooit het hoofdoekenverbod heilig verklaard en ik kan me echt niet voorstellen dat de liberalen van de VVD daar voor te vinden zijn. Hetzelfde geldt voor het CDA in dat opzicht. Aan de andere kant heeft hij een waslijst aan wensen op het gebied van de zorg. Daar wil Geert flink wat geld in pompen want de zorgbehoevenden moeten het beter krijgen dan gedetineerden. En die hebben het toch goed. Praat me er niet van!

Dat is lastig want VVD en CDA willen allebei juist bezuinigen als het gaat om de hulp aan zielepoten. Zij halen het woord van Ronald Reagan naar voren: “Lata de ellende uw belangrijkste drijfveer zijn”.  Ja, dat is pas een kapitalistische spreuk, de geur van de negentiende eeuw hangt er dik boven. En nu we het toch over de geur van het verleden hebben.

Opvallend is het dat politieke partijen soms het “rechtse kleed” aantrekken en dan toch heel sociale beginselen lijken te hebben. Dat is haast karakteristiek. Niet voor niets riep Joseph Goebbels over de NSDAP dat het een socialistische partij was. Daar…ging hij trouwens wel de fout mee in.

Weliswaar omvatte het NSDAP-programma ee stuk sociale wetgeving, zoals landhervormingen, maar die gold alleen voor bepaalde bevolkingsgroepen. Vooral Volksduitsers met een laag inkomen konden ervoor in aanmerking komen. Tsjechen, Polen, Hongaren, Fransen en natuurlijk Joden hadden er niets aan. En daar zit hem het verschil tussen socialisme en nationaal-socialisme. Het sociale beleid van de laatsten is gericht op een beperkte groep. Het ware socialisme is internationaal en sluit iedereen in.

Nou, dat zit niet onder die hoofddoek van Geert. Maar wat dan wel? Ik zou het echt niet weten. Ik ben bang dat het blijft bij minder immigratie en moskeeën, afschaffing of belemmering van moslimscholen (ook goedkoper), een krankzinnige war on drugs (levert niks op maar is wel heel duur), stokslagen voor gedetineerden (het is gemakkelijker hun leven slechter te maken dan het leven van zorgbehoevenden op te krikken) en…nou vooral dus hersenspinsels, muizenissen en ander ongedierte. Tja, misschien gaan z’n partners daar akkoord mee. Als dat zijn wisselgeld is, is het wel wat bedroevend maar aan de andere kant…VVD en CDA hebben ook geen wisselgeld. Ze bezuinigen alleen maar.

To sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s