Paars is iets raars

 

Wat zijn we toch een raar volkje. Altijd aan het herrie maken maar uiteindelijk is het allemaal veel geschreeuw weinig wol. Het liefste willen we van al die herrie af want burengerucht is “overlat”, wat daar dan ook mee bedoeld wordt. Of het nu om feminisme gaat of over allochtonen en geestelijke gestoorde landgenoten die in het buitenland misschien wel een moord hebben gepleegd, uiteindelijk zakt het allemaal weer in elkaar als een kaartenhuis.

Dat is ook het geval met die verschrikkelijke Partij voor Verloren Vertrouwen. Kelderen, kelderen, kelderen en gelukig maar. Laat ik daarover geen misverstand laten bestaan. In mijn eigen woonplaats zit een mafketel van de PVV alsmaar rare tweets te versturen maar als je er op ingaat, heeft hij niets te bieden. Ja, @wimschouten, zo liggen de zaken. Ik heb van jou nog steeds geen drie voorbeeldn van de Joods-Christelijke cultuur ontvangen en dus ben je een doodgewone doodlopende stormwind

Wie mijn columns geregeld leest, weet dat ik zelden of nooit iemand persoonlijk aanpreek maar de dommigheid die uit deze figuur te beluisteren valt, is met geen pen te beschrijven. Een vriendin van me zei daarover “zoveel dommigheid in één lichaam kan ik niet verdragen”.

Goed, dat wil niet zeggen dat de PVV het alleenrecht heeft op dommigheid. Eén van de grootste stupiditeiten van de laatste dertig jaar is “paars”. De aanhangers ervan schijnen niet te begrijpen dat paars in wezen “grijs”is. De kardinaalskleur wordt daarmee v ervangen door de kleur van de soutane van de bedelmonnik. Dat is nou toch wel weer aardig, die vergelijking want juist de “christenen” zijn steeds uitgesloten van paars. 

Paars is de combinatie tussen blauw (liberaal) , rood (socialisten) en geel (sociaalliberalen, een kleur die je nauwelijks terugvindt). De bereidheid om die twee kleuren door elkaar te smeren, houdt ook de bereidheid in om onderlinge geschillen weg te poetsen. Die verschillen zijn nu juist meestal karakteristiek voor de mensen die bij zo’n rode of blauwe partij horen. het zijn de dingen waaraan ze echt waarde hechten. Die worden dus buiten beschouwing gelaten. Nee, er wordt gekeken naar “wat ons bindt”. 

Dommigheid, ons bindt allemaal de koopkracht. Weg politieke geschillen en verschillen. Totdat blijkt dat we van koopkracht alleen niet gelukkig worden. Er gaat iets schuren. Omdat het in paars niet MAG schuren, zoeken degenen die teveel last hebben van geschuur, een uitweg. Vanuit de positie “het maakt niet uit of je door de hond of de kat gebeten wordt…” zoeken ze naar helderheid en duidelijkheid. En zie…die dienen zich aan in de stroming van de onvrede. Alles is gewoon KUT en daar gaan wij wat aan doen.

De PVV had zich zelf ook PVAIK kunnen noemen (Partij voor Alles is KUT) kunnen noemen. Schelden op die club heeft geen zin voor PvdA en VVD en ook niet voor D66. De PVV is het kindje van Paars.

Politieke ver- en geschillen zijn doodnormaal en horen bij het leven. Ze zijn het gevolg van onze individuele verschillen en die willen we toch niet kwijt? Inteendeel, daarom moeten politieke leiders ook in het parlement zitting nemen als fractievoorzitter en horen ze niet in het kabinet thuis. In de Kamer hebben ze hun handen vrij om te zeggen wat ze willen . Dat hoort in elk geval wel zo te zijn  totdat de hele kamer paars wordt. Das pas raar.  

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s