Natte dozen

 

Sex is a pity en “Plaisirs d’amour ne durent qu’un instant” en ook naaldhakken en sexy rokjes voor meisjes van 6 in een tijd waarin kindermisbruik zwaar wordt veroordeeld. Ja, de seksuele revolutie heeft ons veel moois gebracht. We gaan veel volwassener om met seks dan vroeger. Nou ja, volwassener, dat weet ik nog zo net niet.

Er is geen tijd waarin zoveel over seks wordt gesproken als de onze en dat doet toch al gauw het ergste vrezen. Seks lijkt ons leven te beheersen, naast geld dan. Dat wijst erop dat we als pubers omgaan met seks. Vandaar ook dat het hedendaagse seksschandaal in Nederland zich groepeert rond een man met een frivool kuifje. Nee, kom nou, seksueel volwassen…

Daar komt me bij P&W een onzinnige journaliste in beeld die een boek heeft geschreven over slappe zakken. Dat zijn mannen die vrouwen aan het lijntje houden als het gaat om kindertjes maken. Wat is dat voor onderwerp? Heleen van Royen, hoer aller hoeren, schreef dan tenminste nog over de hobby’s waaraan Kuifje zich heeft bezondigd. Nee, zeg, wat een natte dozenverhaal over slappe zakken. Als een man niet wil zeggen of hij kinderen wil of niet, dan stuur je hem toch gewoon naar zijn  secretaresse?

Ik snap echt niet dat zo’n gebreide muts haar ver haal mag komen doen  in een landelijk uitgezonden talkshow. Zo’n boek is van  nul en gener waarde en dient geen enkel belang. De doos van pandora gaat open en nou, de lucht die daaruit komt wil je echt niet registreren. Ook niet met de supertelescoop die in Drente wordt gebouwd. Slappe zakken…natte dozen vallen meestal in je vingers nog uit elkaar, alsof dat niet veel erger is. 

En kijk, zo’n “journaliste” kiest natuurlijk een volslagen verkeerd uitgangspunt. Dat doen  trouwens meer mensen in deze tijd. Ik hoorde Ed van Thijn vanmorgen zeggen: “De kiezer krijgt de regering die hij verdient.”  Wie heeft dat spreekwoord verzonnen? Volgens mij is de tekst “Een land krijgt de regering die het verdient”.  Als je het collectief van het land inruilt voor de individu van de kiezer, ben je als socialist wel heel ver van huis. En als je een verkeerd uitgangspunt kiest, kost het ook heel veel moeite om bij een juiste conclusie uit te komen.

Ik word zo nu en dan hondsmoe van dat natte dozen geoueklets waarbij steeds weer de weeffouten in onze cultuur leiden tot herzieningen in de structuur. Als er een fout in de cultuur zit, moet de cultuur verbeterd worden. Volgens Ed van Thijn heeft de kiezer niets te vertellen. Hij loopt in een grote boog om het feit heen dat de kiezer zichzelf buiten spel heeft gezet door geen lid meer te zijn van een politieke partij en door niet meer te komen stemmen. Nou, dat is gemakkelijk te veranderen al kost het lidmaatschap van een partij nog wel eens een behoorlijk bedrag.

En als vrouwen kinderen willen, moeten ze zich melden bij een  man die er niet tegenop ziet op kinderen te maken. Dat is iets heel anders dan weer zo’n  melig boek op de markt te gooien  met een “pakkende” titel als “slappe zakken”.  En als we volwassen over seks willen doen, laten we kinderen weer kind zijn, houden we op met die celibaatflauwekul en praten we in het vervolg over belangrijke zaken. Weg met de matte dozen….

Tot sterkte

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s