Het gelijk van Geert Wilders

 

Toegegeven, de PVV komt in snel tempo na elkaar met het ene na het andere bespottelijke idee, met als hoogtepunt het hoofddoekjesverbod. Als nationalistische partij schiet ze daarmee volledig haar doel voorbij. In plaats van het Nederlandse volk te “binden” doet ze aan het trekken van scheidslijnen en veroorzaakt ze kloven. Ze laat niet de Nederlandse cultuur zien maar juist de cultuurverschillen. Dom, dom, dom en kenmerkend voor haatdragende mensen.  Ook de NSB deed dat in de dertiger jaren van de vorige eeuw terwijl ook zij claimde de enige ware drager van het Nederlandse cultuurgoed te zijn. Zij had niet het belachelijke idee van de Joods-Christelijke traditie uitgevonden maar greep terug op verondersteld bruikbare, oude, Germaanse gedachten. Het gevolg van het optreden van deze nationalistische partij was alleen maar een verscheuring in pro en contra en later in “goed” en “fout”.  Het is het drama van de nationalistische fundamentalisten en de haatbron die daaraan ten grondslag ligt. Haat tegen de bestaande samenleving omdat men daarin meestal niet een erg geslaagde positie heeft bereikt, of…een te weinig geslaagde. Alles naar eigen inzicht natuurlijk.

Dat wil allemaal niet zeggen dat de PVV nooit gelijk kan  hebben. Ook de NSB had wel eens gelijk. Gisteren deed de PVV een op het eerste egzicht wonderbaarlijke uitspraak: defensie was een linkse hobby. Over het algemeen wordt defensie juist in verband gebracht met rechts en nationalistisch maar de PVV heeft daar andere denkbeelden over en deze keer kan ik hun gedachtengang nog volgen ook. Dat is op zich al uitzonderlijk.

Defensie een linkse hobby…ja, ik kan me daar iets bij voorstellen. Al een aantal jaren worden onze militaire veldtochten bestempeld als “vredesmissies” en dat is op zich al heel gek. Het heeft iets mystificerends, alsof het volk voor de gek gehouden moet worden. In het kader van vredesmissies trappen  onze militairen deuren in, sleuren ze mensen hun huis uit en soms schieten ze zelfs iemand dood. Bij vrede had ik altijd een ander beeld maar…het heet vredesmissie.  Dat komt doordat de militairen virtueel optreden als beschermers van ontwikkelingswerkers. Daarbij kun je je natuurlijk afvragen wat die ontwikkelingwerkers in Afghanistan en andere landen eigenlijk aan het doen zijn . Wie vindt het nodig dat er in dat land ontwikkelingswerk plaatsheeft: WIJ. De mensen die er wonen, denken daar zelf heel anders over, vooral als die ontwikkelingshulp uit onze koloniale handjes komt.

Onze militairen worden voorgesteld als vredesduiven die uit de hemel komen vallen met een olijftak in de snavel. Pas als ze eenmaal op de grond zijn, blijkt die olijftak een machinegeweer te zijn.  Achter de vlag van de ontwikeklingswerkers houden zich Apache helikopters en F 16 vliegtuigen schuil. Vredesmissie. Ontwikkelingswerk en vredesmissie, dat klinkt inderdaad als links. Rechts, zoals de PVV, laat andere volkeren het liefste verrekken zodat wijzelf meer ruimte en voorraden hebben: eigen volk en eigen land eerst. 

De PVV heeft gelijk: defensie is een linkse hobby geworden, een soort Leger des Heils maar dan wel in de vorm van een wolf in schaapskleren. Uiteindelijk gaat ook die ontwikkelingshulp er alleen maar om onze eigen positie in de wereld te verbeteren. Niks “Afghanen  bij de hand nemen” zoals ik kortgeleden iemand heel paternalistisch hoorde zeggen. Gewoon eigenbelang. Denken dat vreemde mensen uit vreemde culturen je vrienden worden als je er scholen en bruggen bouwt. Kinderlijk, hobby-achtig maar net zo goed in dienst van links en rechts. Eigenlijk zou de PVV dankbaar moeten zijn voor zo’n linkse hobby. En daarbij moet “links” zich dan wel weer achter de oren krabben.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

www.pvv.nl

www.pvda.nl

www.defensie.nl

www.uruzgan.nl

www.vvd.nl

www.sp.nl

www.cda.nl

www.cu.nl

www.groenlinks.nl

www.tweedekamer.nl

www.d66.nl

 

Eén reactie op “Het gelijk van Geert Wilders

  1. […] geworden, een soort Leger des Heils maar danw el in de vorm van een wolf in schaapskleren.” (4politicians.wordpress) ~ Nou mijn hobby is het nog steeds niet. Stem of voeg toe aan […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s