Tineke Ceelen en de autisten in Irak

 

Onthutsend vindt de PvdA-leiding het rapport Davids. Dat lijkt me iets overdreven want we hadden natuurlijk wel zoiets gedacht. Dat schandknaapje Jan Peter de boel belazerd had, wisten we al. Waarom heeft hij anders zolang een onderzoek naar Irak tegengehouden?

Onthutsend, ik hoor dat liever dan praatjes voor de goede, lieve vrede. Ik zie ook liever dat Mariëtte hamert op zo’n tweede verklaring van het toch wat autistisch aandoende JeePeetje dat altijd alles goed heeft gedaan. Maar daarmee houdt de ellende nog niet op. Integendeel, gisteravond zag ik voortekenen van nieuwe ellende.

Gisteravond zat bij Pauw en Witteman onder meer Tineke Ceelen van Amnesty. Zij had net een bezoek gebracht aan Irak en kon vertellen over de toestand daar. Hoewel we soms denken dat het allemaal de goeie kant op gaat, bleek dat niet het geval te zijn. Moord en doodslag komen veel meer vor dan we denken. Bovendien zijn er vele verdrevenen die geen inkomen meer hebben en in  nodtenten leven. “Tijdens Saddam Hoessein hadden zij een huis en een inkomen”, stelde Tineke en toen  gebeurde het onbegrijpelijke.

Iedereen, waaronder Frank de Grave en Frits Wester, wierp zich op de voorvrouw van Amnesty om maar te bezweren dat Saddam Hoessein een verschrikkelijke dictator was geweest. Niemand scheen te beseffen dat Tineke daarover  h e l e m a a l  niets had gezegd.  Met nog geen woord had zij de psychopathische heerser van Irak verdedigd of omarmd.

Uit die aanval  op Tineke blek dat er een soort politiek correct denken bestaat over Saddam Hoessein. Laat ik er meteen duidelijk over zijn hij was de Godfather van een familie psychopathen. Dat is waar.  Tegelijkertijd is het de vraag of wij ons daarmee zouden moeten bemoeien. Natuurlijk zijn er mensen die een vergelijking met WOII trekken  maar die gaat sowieso mank. De geschiedenis toont aan dat als een volk zijn dictator niet meer wenst, dan breekt er revolutie uit.

Ik denk niet dat de Berlijners het in 1945 als een “bevrijding” zagen toen hun stad aan puin lag. Ik weet zeker dat ze de geallieerden niet dankbaar waren en dat ze hun optreden niet ls “hulp” zagen. In hun huizen  en met hun werk waren zij grotendeeels tevreden ookal heerste er een verschrikkelijke dictator. Die zouden zij zeker op een goede dag hebben “geruimd”.

Het is opmerkelijk om te zien hoe redelijk hoog opgeleide personen zals De Grave, Wester en zelfs Halsema het maar moeilijk hebben met het onderscheid tussen de verschillende argumenten en zienswijzen. Ook zij lijden aan tunnelvisie. Hopelijk is die wat minder erg dan die van JPB maar van een zeker autisme getuigt ze wel.

Tot sterkte,

Kaj E lhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.friskijkers.nl/tunnelvisie.php

www.berea.net/emmeloord/vrij.htm

http://news.google.nl/news?source=ig&hl=nl&rlz=1G1GGLQ_NLNL333&q=Rapport+Davids&lr=lang_nl&um=1&ie=UTF-8&ei=VolNS5bkHs7J-Qa2rKGADQ&sa=X&oi=news_group&ct=title&resnum=1&ved=0CBIQsQQwAA

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1053126/2010/01/12/Dreigende-aanslag-legt-Bagdad-lam.dhtml

www.forums.marokko.nl/archive/index.php/t-513642.html

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s