Carnaval des animaux

Elf november is de dag, dat ik mijn lichtje, dat ik mijn lichtje, elf november is de dag dat ik mijn lichtje over alles schijnen laten mag.

Nou, het was me het weekje wel weer, o jee, we zijn nog maar halverwege. Eerst Herman van Veen en het duizendkoppige monster van de haatmail, toen weer JPB die z’n doofpot maar weer eens tevoorschijn  trok en gisteren dreigde de PvdA van politieke partij te veranderen in een wandelvereniging. 

Marcouch kom geen lijsttrekker worden omdat hij “te uitgesproken” was. Wie heeft er ooit zoiets geks gehoord? Een politicus die er geen meningen op na mag houden? Het zou de dames en heren van de partijbesturen binnen de PvdA nu toch duidelijk moeten zijn dat er met gezichtsloosheid niets te winnen valt. Wie denkt dat gezichtsloze bestuurders het beste “de boel bij elkaar kunnen houden” heeft geen mensenkennis. Wie dat denkt, is zelf uitgesproken.

Daar komt bij  dat je wel gek zou zijn als je binnen de PvdA ooit nog je nek ergens voor uitstak. Op het moment supreme weet je zeker dat je kop wordt afgehakt. Ik zou dat afdelingsbestuur met ingang  van gisteren naar huis geschopt hebben om te gaan werken  als jongerenwerker in Amsterdam Zuid-West.

Uitgesproken ideeën van een politicus. Misschien  gaat de PvdA nog eens het volk aanspreken. Daar moet je natuurlijk wel tegen waken! Liever laat je jezelf in een verdomhoekje trappen om later te zeggen dat je het allemaal zo goed bedoeld had. Misschien, je kunt er een eind mee komen, vooral als je je haar laat blonderen.

Uitgesproken ideeën voor politici. Nou, we zijn er niet allemaal vies van. Minister Verhagen ontvangt vandaag iemand met uitsgeproken ideeën. Zijn collega Liebermann van Israël doet in  dat opzicht Marcouch ineenkrimpen tot een klein jongetje in korte broek. Liebermann wil Palestijnen verdrinken in de Dode Zee en atoombommen gooien op de Gazastrook.

Minister Verhagen meent dat hij Liebermann moet ontvangen omdat Israël een land is waarmee Nederland normale diplomatieke betrekkingen onderhoudt. Ja, zo kan onze opperdiplomaat alles wat krom is recht lullen. Hij vergeet erbij te vertellen dat die normale betrekkingen een naijlend effect zijn van de holocaust. Eéns zielig, altijd zielig.

Met andere landen die soortgelijke politieke daden op hun kerfstok hebben, onderhouden we liever geen normale diplomatieke betrekkingen. Sterker nog, we trekken er binnen om de democratie op te leggen. Nee, de laatste “animal” in het “Carnaval” blijkt ook al een “canard” te zijn.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.grotesmurf.madscience.nl/music/finale.htm

http://news.google.nl/news?hl=nl&rlz=1G1GGLQ_NLNL333&q=Minister+Liebermann&lr=lang_nl&um=1&ie=UTF-8&ei=L3z6SunYN9Tc-QbNvK2oDw&sa=X&oi=news_group&ct=title&resnum=1&ved=0CAwQsQQwAA

http://www.dagelijksestandaard.nl/2009/11/10/duidelijke-taal/

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5284111/__Hof_trok_De_Roy_van_Zuydewijn_na__.html?p=2,1

http://www.dagelijksestandaard.nl/2009/11/10/koningshuis-bezorgt-balkenende-opnieuw-politieke-problemen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s