Hoer zoekt boer

Reinhard Heydrich

Onder de hoeren op de Wallen in Amsterdam is de boer uit de Achterhoek nog steeds favoriet. Zijn lompe manlijke optreden en gedrag en zijn merkwaardige accent veroorzaken in de beroepsgroep ondanks alle professionaliteit nog maar al te vaak erotische bijverschijnselen. Soms is het leuker om in de intercity van St.Petersburg naar “80 KM” te zitten dan in de HSL. Ja, de hoeren in Amsterdam hebben alle Achterhoekse eikels zelfs een naam gegeven van Betsy 1 tot en met …  Ze zijn heel wat geliefder dan de toch veelal wat verfomfaaide gedragingen en gewoonten van streepjespakken uit het marketingcircuit. “Doe mij maar een hooivork en overall”, vertrouwde één van de dames mij ooit toe.

Terug naar de basis is natuurlijk een niet te versmaden beginsel en Cup a Soup geeft daarvan een prachtig voorbeeld in haar nieuwste tv-spotje. Daar krijgen de topmanagers het idee om hun bonus te schenken aan een kinderboerderij  Dat zou nog niet eens zo gek zijn. Als al die “vereuroode” hersenen eens gehersenspoeld werden door te kijken naar grijze eekhoorns, kippen en geiten, zouden ze misschien wat gezonder omgaan met grote bedragen en de relativiteit ervan gaan begrijpen.

Grijze eekhoorns zullen er trouwens niet zitten want zowel minister Verburg als de Partij van de Dieren vinden dat de dieren het land uit moeten. Grijze eekhoorns horen hier niet thuDe grote vraag die ons bezighield is en dragen alleen maar bij aan de vergrijzing. Je zou je ook kunnen afvragen wat de opvang van die grijze eekhoorns in Nederland wel niet allemaal kost maar dat doet Marianne Thieme niet. Er zijn echt méér verschillen tussen Marianne en Geert Wilders dan tussen een mooie vrouw en een lelijke engerd. 

De grote vraag die ons bezighield, is natuurlijk of Geert Wilders extreem rechts is. De vraag is wat “extreem” is en wat “rechts”. In het kort komt het er op neer dat “rechts” alles is wat “ieder voor zich” inhoudt, maar dan wel in groepsverband (bedrijf, staat of ras) en links is “iedereen mag meedoen”.  Dat is geen scheiding in goed of kwaad want beide inzichten kunnen tot rampen leiden. dat bewijst de geschiedenis. En bovendien: maar al te vaak komt het één  van het ander. Rechts bouwt muren, links sloopt ze maar de bouwers van de Muur in Berlijn waren in naam links.

Vandaag herdenken we de twintigste sloopdag van die Muur en heeft dat enige zin? Voor de emnsen die er iets aan hebben gehad wel maar voor de rest van de wereld? In  Israël wordt inmiddels hard gewerkt aan een nieuwe muur en op Cyprus staat er nog steeds één. Ook Korea wordt verscheurd door een muur die mensen scheidt. En uitgerekend op een dag als vandaag ontvangt onze minister van Buitenlandse Zaken zijn collega Liebermann van Israël. Bij hem vergeleken is Geert Wilders een moslimknuffelaar. Liebermann is een man die heel wat afgrijselijker ideeën heeft dan Heinrich Broere die nu in Duitsland voor de rechter staat voor oorlogsmisdaden.

Liebermann vindt dat je met Palestijnen maar twee dingen kunt doen: deporteren en bombarderen, dat laatste het liefst met atoombommen. Liebermann plaatst zich daarmee op het niveau van Reinhard Heydrich, de man die bedacht dat je Zyklon B gas kon gebruiken om Joden te verdelgen. Daarbij is het altijd goed om te bedenken  dat Heydrich Half-Jood was.

Zouden de hoeren van de wallen voor Liebermann’s botte manlijkheid ook zoveel waardering hebben? Zouden ze hem zien als een Achterhoekse boer en hem lieflijk “Betsy 666” gaan noemen? O ironie, de man die een achternaam draagt die “lieve man” betekent, zou het liefste een heel volk uitroeien of verjagen. Met zo’n man zit onze pemier in spe vandaag nog praatjes te houden over Turkije dat een paar dagen geleden de schandelijke oorlogsmisdadiger Bashir ontving en dat zo lelijk doet over de Gaza-oorlog.  Liebermann is het vleesgeworden slachtoffer-dadersyndroom. 

Misschien voelt Verhagen zich dan wel een beetje de hoer van Babylon als hij met de Heydrich van Jeruzalem aan tafeel zit. Als hij nog maar een beetje gevoel in zijn lijf heeft, zal hij dat zo ervaren. Maar…misschien is hij daar te professioneel voor en krijgt hij alleen nog een schok bij een boerin uit de Achterhoek.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.blog.vrede.be/?p=182

www.yonathanbert.blogspot.com/…/links-en-rechts-hier-en-daar.html

www.forum.fok.nl/topic/1360720

www.xs4all.nl/~afa/alert///…/lieberman.html

www.yonathanbert.blogspot.com/…/links-en-rechts-hier-en-daar.html  

www.zie-zoo.nl/grijze_eekhoorn.htm

www.laurensdortland.nl/?p=107

4 reacties op “Hoer zoekt boer

  1. […] het artikel hier : Met pels en luis. Onder de hoeren op de Wallen in Amsterdam is de boer uit de Achterhoek nog steeds favoriet. Zijn […]

  2. […] Hoer zoekt boer November 2009 3 comments 4 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s