Jan Peter for president

ToTobbetbTobetobbetobbetobbe, dat is het leven in de Zeeuwse klei en niet alleen daar maar ook elders in De Republiek, o sorry, het Koninrijk der Nederlanden. Zodra er een internationale functie in  het geding is, werpt deze koloniale ex-grootmacht zich op als leverancier van de pop die de functie mag in vullen Zo hebben we een opperbevelhebber gehad van de Internationale Gemeenschap (of zit die man daar nog?) en nu komt de Republiek Europa om de hoek kijken en meteen… Kan Jan Peter eigenlijk wel paardrijden en  dansen? Dat moet je toch wel kunnen als president van Europa? 

Tsjongetosjongetosjonge, dreigt er zo’n gare frietvreter met de buit vandoor te gaan. Alleen de achternaam van die man is al om je dood te schamen als Europa. Kan een Griek of een Fin die naam eigenlijk wel uitpreken? Ik bedoel, “Balkenende”dat dobbert gewoon een beetje rustig tussen boven- en onderlip door maar die belgsiche naam, dat krijg je toch gewoon je bek niet uit?  Hoe heet-ie ook weer?

Hoe dan ook, ik denk dat Jan Peter die presidentsfunctie best aankan. Zo’n kabinet, dat was een hele opgave maar een operettebaantje zal hem best afgaan. Of is er iemand die denkt dat die president voorlopig echt iets in de melk te brokkelen heeft? Natuurlijk heeft die Belg één voordeel: hij is gewned met een  federale opbouw te werken en…er vooral veel ruzie te maken. Ik zie het al helemaal voor me: Jan Peter die zijn “ambtgenoot” Obama een  handje geeft. Proesssst! 

Kijk, er wordt nu wel heel gewichtig gedaan rond zo’n raadspensionaris van Europa maar enige werkelijke invloed heeft die man natuurlijk niet,hè? De “president” wordt met opzet tevoorschijn getoverd uit één  van de kleinere staten zodat hij al héél weinig achterban  of machtsbasis heeft. En dan trekken  Nicolas en Angela hem voortdurend aan armen en benen om de juiste weg aan te geven. Zo’n predident krijgt echt geen greep op die dronken harlekijn  van een Berlusconi hoor of op de koorknaap die het in Polen voor het zeggen heeft.

Als je nou toch nagaat dat hij zelfs met Beatrix al nauwelijks door één deur kan en dat terwijl hij van CDA-huize is, ik bedoel, de favoriete partij van Huis ten Bosch, nou dan kun je  je wel voorstellen dat Jan Peter zelfs al niet tot een overeenkomst komt met de burgemeester (of heet dat ook president?)  van Malta. Stel je voor dat JP weeer eens een keer niet “in vorm” is!    

Kortom, voor Joop van den  Ende kan  het nog leuk worden om de operette om te zetten in  een musicl maar daar blijft het dan ook bij. Ik vertrouw Jan Peter met alle liefde die baan toe. Ze stelt niets voor.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s