Even een kunstverzamelingetje weghalen, dat breekt zo lekker de week

Krijg nou de infloewensa mechikana! Koeman kon gisteravond zo maar lachen na afloop van de wedstrijd. “Het gevoel is toch anders, hè?” zei hij dus ik denk dat hij toch over gevoel beschikt. Dat was me nog niet eerder opgevallen. Zijn uitspraak zal wel net zo’n gevleugeld woord worden als “Elk nadeel hep z’n foordeel.” Voetballers zijn mannen van weinig woorden maar ze raken je gevoel, hè, daar gaat het om.

Terwijl AZ zich de benen uit het lijf sjouwde zonder de goedkeurende blikken van Dirk Scheringa te voelen, haalde plotseling uit het niets een stoet vuilniswagens het museum van de West-Friese Greate Pear leeg. Als dieven in de nacht. Dat was natuurlijk wel even schrikken voor Dirk die net over een hekje van zijn eigen museum was geklommen om nog even vier schilderijtjes op te halen voor thuis. Wat dacht Zalm eigenlijk? Was Gerrit, en ik steel als de raven, bang dat Ronald Plasterk hem vóór zou zijn? Daar moet je voor uitkijken weant in deze tijd gaat het er vooral om elkaar de loef af te steken en het eerste te zijn. Ja, ik ben erg goed in het bedenken van complottheorieën. Osama komt altijd op vrijdagavond advies bij me halen.

“Even een kunstverzamelingetje weghalen, dat breekt zo lekker de week”, moet bij Gerrit door de gedachten geschoten zijn, niet door het hoofd. Kijk, het zijn van die marketingzinnen die je niet loslaten. Die Twentse boer die de week breekt met Turkse durum stuurt tegenwoordig ook ingevroren maaltijden boerenkool met rookworst naar Oost-Turkijke, ook om de week te breken.

Zo kun  je het leven zonder al teveel gevoel voor fatsoen en verhoudingen best versimpelen tot een enkel zinnetje en daar houden wij 21e eeuwers wel van: Simpel, cool en gemakkelijk. Daarom ook in de marketingvocabulaire ook binnengedrongen in de politiek. In één of twee zinnen moet je je tegenstanders niet zo zeer kunnen  overtuigen als wel vloeren, uitschakelen want daar gaat het om. Dat vinden de kijkers en luisteraars mooi. “Een oneliner, dat breekt zo lekker de weerstand”.  

En daar gaat het om. alsof Shaka Zulu de essntie van het oorlogvoeren heeft ontdekt. je moet je tegenstander compleet afmaken. Oneliners zijn de zwaarste wapens die een politicus heeft daarbij. Het is zo lastig om er op in te gaan met een verdedigend woord van een half uur. “Als u zolang nodig heeft voor uw weerwoord, dan zal het wel weer niks zijn,” denkt het publiek dan  inmiddels al lang. De onliners hebben inmiddels de week in zoveel stukjes gebroken dat we niet eens meer 30 minuten hebben om naar iemand te luisteren.Laat staan dat we hebben gehoord wat hij of zij vertelde. Hooguit hebben we het half uur gebruikt om ons eigen verhaal in elkaar te flansen. Hoewel, dat hoeft niet want die oneliner geeft “onze” mening al helemaal weer.

Vandaag is het woensdag en om twaalf uur “breekt” de week doormidden, of ik nu Durum eet of niet. Ik weet wel zeker dat ik me daaraan niet ga wagen. Om twaalf uur wandel ik met mijn hondje, een half uur. En maar lullen tegen elkaar. Dat breekt pas de week. En eerlijk, als we allemaal het voorbeeld van Zalm volgen, dan  gaat half Nederland nog sympathie krijgen voor Dirk de Grote. Schavuit!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.nujij.nl/…/balkenende-uitgejoeld-op-curacao.4288739.lynkx

 www.frontpage.fok.nl/nieuws/17119

www.nujij.nl/geert-wilders-opgehangen-in-boom-den-haag.6575839.lynkx

www.volkskrant.nl/…/Angst_voor_islam_regeert_Nederland

www.businesscompleet.nl/…/2063-Column-aptroot-fnv-regeert-nederland-dictatuur-in-de-polder

www.dsonline.be/…/index20020206DST06022002_055.aspx

www.ronaldkremer.web-log.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s