Sweet sixty en de domme schoenendoos

Vorige week maakte een oude vriendin van ons bekend dat ze een nieuwe “partner” had. Ze was tot over de oren verliefd op “Peter” en dat straalde van haar gezicht af. Op ons maakte dat tegelijkertijd een positieve en een komische indruk. Ik begon van puur geluk al liedjes te zingen als “Peter is mijn ideaal, zilvergrijs en glanzend kaal, Peter, ik ben verliefd…”. Het liedje is ons nog bekend van het voormalige meisjeskoor “Sweet Sixteen” dat weliswaar toen een wat andere tekst hanteerde maar tegenwoordig waarschijnlijk als “Sweet Sixty” door het leven zou gaan.

Sinds vanmorgen vroeg ik me af waarom een vrouw die op weg is naar de zeventig en die nog verliefd is ook, zo’n komische indruk op ons maakt. Het heeft te maken met onverwacht gedrag. Van zestigers wordt verwacht dat zij zich verstandig gedragen en hun rationaliteit nooit uit het oog verliezen. En dan ineens, is daar de vlindertuin in de buik en plots breekt er een nieuw soort puberteit voor. Jeugd zit in je buik, denk ik. Die conclusie zouden veel wetenschappers in elk geval trekken en journalisten ook want die houden ook van “snel wegkomen”.

Juist als het om liefdesrelaties gaat, zouden zestigplussers verstandig kunnen zijn. Ik wil hier niet beweren dat Peter een verkeerde man is, ik heb hem nog nooit gezien of gesproken tenzij het Peter.R.d.V is en dan zou ik de relatie afraden. Voor je het weet zit je met een crimineel te kletsen in een terreinwagen op Aruba. Zeker is dat het zo nu en dan misgaat. En…ik moet toegeven, ik ga het hebben over iemand die nog lang geen zestig is, nog niet eens vijftig. Misschien heeft het daarmee te maken.

Toch vind ik dat Agnes Jongerius de jaren des onderscheids zolangzamerhand zou moeten hebben. Ze is al eens de fout in gegaan door te pleiten voor een vrouwenquotum en nu gaat ze een flirt aan met Geert Wilders. Voor een vrouw van haar leeftijd en postuur is dat toch wel wat vreemd. Hoewel, ik moet toegeven dat ze haar voornaam niet “mee” heeft.

In de eerste plaats zou zij moeten begrijpen dat er aan een verhoging van de pensioengerechtigde (AOW) leeftijd niet valt te ontkomen zolang mensen alsmaar ouder worden. Overigens is daar een goed middel tegen. In Rusland worden mannen gemiddeld niet ouder dan 59 door een overmatig Wodkagebruik. Echt, ook heel leuk. Misschien zou de overheid het gebruik van sterke drank eens moeten gaan stimuleren. Persoonlijk zeg ik altijd: “Ik werk door totdat ik in mijn kist lig en daarna laat ik het hout van mijn kist werken.”

In de tweede plaats moet zij weten dat zij een bondgenootschap aangaat met een “foute man”. Een bondgenootschap met de PVV heeft zeker kans van slagen op de korte termijn maar…op de lange termijn maakt zij het zichzelf er alleen maar moeilijker mee. De PVV is helemaal geen vakbondsvriendelijke partij en streeft eerder naar een stakingsverbod dan naar meer invloed voor werknemers. De PVV is een partij die streeft naar “loonslaven” die gelukzalig rondzoemen zonder door te hebben dat het steeds beroerder met ze gaat. Het “harmoniemodel”. Dat is het befaamde “socialisme” van rechts.

Nee, Agnes presenteert zich hierdoor definitief als domme doos en mogelijk zelfs als schoenendoos want latenwe wel wezen, dit “changement des alliances”,  komt niet zo maar uit de lucht vallen. Er zit ook een addertje onder het gras als het gaat om de relatie FNV en PvdA. Zeker, vakbond en sociaaldemocratische politieke partij hebben een heel verschillende rol te spelen in de samenleving maar…als ze elkaar loslaten, volgen er ontsporingen. Dat is al lang geleden gebeurd.

Sweet Sixty is in  dit geval dus nog helemaal geen “sixty” maar ze is er wel voor verantwoordelijk dat ze de centrale boodschap niet onder haar leden kan verkopen: we worden allemaal ouder tenzij de prijs van de wodka naar beneden gaat en…we doen alleen zaken met partijen die voorstander van  de vrijheid zijn.” De PvdA had haar in het overbrengen van die boodschap al jaren geleden kunnen ondersteunen maar liet het werk van de volksverheffing liggen in ruil voor een pimpelpaars kabinet. Wie de schoen past…

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/5645566/Reacties.ece

www.fnv.nl/defnv/bestuur/Agnes_Jongerius

www.telegraaf.nl/…/__Vakbond_tegen_uitspraken_Jongerius__.html?…

www.spitsnet.nl/…/Vakbonden_steunen_PVV.html

www.ambtenaar.blog.nl/…/wilders-oorzaak-grote-verdeeldheid-bij-vakbondsleden

www.twitter.com/Vakbond 

www.fnv.nl

www.pvv.nl

www.politiekcharme.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s