Dat gezellige wintertje van 1944

Nu hadden de geallieerden toch echt hun best gedaan. Zij hadden een fantastische oorlogsmisdaad begaan door in 1944 Berlijn zo plat te gooien dat een massa aan hulpzoekende bejaarden uit de kelders werd geschut, zit-ie vanmorgen ineens toch bij het programma “Goeiemorgen Luchtalarm”.  De door metaalmoeheid neergestorte luchtmachtgeneraal kwam als een soort nabrander nog even het parlement bombarderen om het besluit over Uruzgan te verpulveren. Dat moet de “captain” doen omdat de huidige commandant der strijdkrachten niet veel verder komt dan “Uhm…”. Het leek de Rijksdagbrand wel.  Helemaal in de sfeer las ik vanmorgen op twitter iets over een Rotterdams offensief. Nou, dat sloot aardig aan.

Op zo’n moment ga je echt weer verlangen naar de winter van 1944 toen je nog zeker wist dat de overkomende vliegtuigen je niet voor €19,-  naar Istanboel (dan heet het ineens geen Constantinopel meer) zouden brengen maar dat ze wel goed op koers lagen. Daar kwam dan nog het bericht bij dat Jan des Bouvrie zijn medewerkers een hongerwintertje in het vooruitzicht heeft gesteld omdat hij de stukken hout die hij in het bos vindt en verzaagt tot krukjes van  € 1100,-  niet uit de schappen wil halen. En echt, je krijgt op zo’n kreng nog meer een planken gat dan in een stoel van een vliegtuig waarmee je voor € 19,-  naar Istanboel vliegt. Trouwens, voor één zo’n krukje kun je 60 keer naar Istanboel. Als dat geen Businessclass is, weet ik het niet meer. Ja “Oorlogswinter” is niet  voor niets in de prijzen gevallen. Ik vind ook wel dat Jan een beetje op een Gouden Kalf lijkt. En ’t is nog crisis ook.

Misschien wordt het tijd voor een luchtbrug om boven Berlijn eens wat  brood af te gooien. Als de honger overgaat, krijgt hij misschien ook weer goede ideeën en gaat hij snappen dat een oud-generaal geen PR voor het CDA hoeft te bedrijven. Ik snapte vanmorgen wel dat hij graag wil dat Nederlandse troepen in Afghanistan blijven. Ik meende wat witte randen onderaan zijn neusvleugels te ontwaren en dat zou zowel zijn wens als zijn uitspraken verklaren. In Christelijke kring merk ik wel vaker dat soort dingen op. Gisteren zei Andries Knevel nog dat hij naar Djakarta om het spoor van Jezus te volgen. Ik heb de Bijbel er nog eens op na geslagen maar er staat helemaal niets over een Indisch avontuur in. Maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit zoals ook al blijkt uit een Christelijke minister van Defensie die inderdaad vooral in eigen doel schiet. Alles kan nog goedkomen.

Zou het niet een heerlijk verhaal zijn geweest bij de overigens lege potkachel hartje december 1944? Je moest toch iets doen om de gezinsleden warm en geprikkeld te houden? Zo tussen de tweede en derde tulpenbol door paste best een aardig verhaaltje. Toen was geluk heel gewoon. Ja de sfeer is ernaar. Gisteren nog hing ik drie kwartier met KPN aan de telefoon en een bruikbaar antwoord heb ik niet gekregen. Het leek of alle communicatielijnen waren verstopt. Ik kan  de voetbalsponsor van  vanmorgen nazeggen: We hadden het niet gedacht maar we zagen het aankomen. Dat dachten die Berlijners ook al.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.boekgrrls.nl/…/Anoniem.htm

www.extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/…/Bombardement 

www.frontpage.fok.nl/…/-Aanvrager-luchtaanval-Kunduz-was-onbevoegd.html

www.kpn.com

http://gooische-zaken.nieuwslog.nl/article/gooische-zaken_87905/Jan_des_Bouvrie_vraagt_personeel_loonoffers.html?www

http://www.dvhn.nl/…/’Zes+burgers+gedood+bij+luchtaanval+NAVO’  

www.politiekcharme.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s