Opmars van de hoofddoek of de Islamisering van Nederland

Droeg de moeder van Mohammed een hoofddoek? Historisch gezien was dat waarschijnlijk wel het geval. De hooffddoek maakte een niet te missen onderdeel uit van  de cultuur in het Midden Oosten. Dat is tot op de dag van vandaag zo. De hoofddoek heeft geen oorsprong als symbool voor het geloof en eigenlijk weten moslims en niet-moslims dat heel goed. 

Het meest vereerde symbool van het Christelijk geloof is het kruis met een beeltenis van Jezus daaraan verbonden. Toch waren kruizen met daaraan gespijkerde mannetjes al eeuwen tevoren heel gebruikelijk in het Romeinse Rijk. Niet leuk, wel frequent. Al heel vroeg is het kruis met de daaraan genagelde Jezus een typisch symbool voor het Christendom geworden. Het is te vinden in  klerken, op vlaggen, wapenrustingen, paleizen en wapenschilden. Vol trots en zelfverzekerdheid werd het Christelijke kruis steeds weer hoog boven de menigte verheven.

Kom daar nu eens om in Islamitische landen. Ik ken geen nationale vlaggen waarin een hoofddoek is afgebeeld. Geen paleizen en geen harnassen met een “heilige hoofddoek”. Daaruit blijkt al dat de hoofddoek op geen enkele manier een symbool is voor de Islam. Toegegeven: er zijn moslims en niet-moslims die daar anders over deenken maar hun opvattingen berusten op een misvatting. En zie, de integratie achterhaalt de drogreden.

Gistermorgen verschenen bij “Goede Morgen Nog Steeds Nederland” twee trendwatchers. Nu snap ik dat deze mensen voorl tot taak hebben ons allem,aal wijs te maken dat wij een bepaald soort kleiding willen dragen zodat de mode-ontwerpers veilig een bepaald soort kleding kunnen  maken. Allemaal marketing-flauwekul dus maar…zij stelden een ontwikkeling vast die ik ook al had waargenomen.

Hoofddoekjes worden trend en mode. Steeds meer mode-ontwerpers betrekken het kledingstuk “hoofddoekje” bij hun creaties. Rode, gele, groene beige bewerkte en bonte, met en zonder gouddraad en ga zo maar door. Het zou me niets verbazen als binnenkort McDonald en IKEA met een eigen hoofddoek komen of op zijn minst H&M. De hoofddoek wordt bon ton. Dat zou nog niet zo gek zijn want in de dertiger jaren van de vorige eeuw was dat ook al het geval en vlak na WOII liep menige doorsnee huisvrouw met een hoofddoek. Mijn moeder bijvoorbeeld. Om de één of andere reden komt in de mode altijd alles terug.

Volgens één van de trendwatchers was er voor Geert Wilders trouwens alle reden om zelf ook een hoofddoek te gaan dragen. Hoe dan ook, ik voorspel een mooie toekomst voor de Marokkaanse pantoffel, kledingstukken uit Turkije en andere moslimlanden en een herleving van de sluier. Die laatste zal echter niet gedragen worden om het gezicht te bedekken maar om de zinnen van anderen te prikkelen. En voor de sjiekigheid natuurlijk. De hoofddoek is het symbool van de vrouw die zichzelf begeerlijk maakt.

Er is wel een probleem voor de puriteinse Prinzipienreiter in Frankrijk en Vlaanderen die overhaaste beslissingen hebben genomen en het dragern van de hoofddoek in allerlei openbare situaties hebben verboden. Ik wed dat zij die voorschriften binnenkort weer moeten terugdraaien. Dat alles tegen de zin van Geert natuurlijk die zal spreken over de Islamisering van de mode. En ja, een vriendin  van me vond dat ik beter een column kon gaan schijven over de hoedjes van Prinsjesdag. Nou wie weet, misschien heb ik hiermee wel een voorschot op de toekomst genomen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.youtube.com/watch?v=Stet9MRHUi8

www.forums.marokko.nl/…php/t-347264-p-11.html

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1503123

www.scholieren.com/werkstukken/25055

www.rug.nl/scholieren/…/hoofddoek

www.forum.viva.nl/forum/list_message/3929088

www.hababam.nl/forums/…php/t-23010.html

4 reacties op “Opmars van de hoofddoek of de Islamisering van Nederland

  1. Harmke schreef:

    Dat er in de islam geen vlaggen zijn met de hoofddoek erop betekent niet dat het geen belangrijk aspect is van een religie. Er is meestal één teken die een bepaalde godsdienst symboliseert, maar dat betekent niet dat de rest waardeloos is.

  2. Kaj Elhorst schreef:

    Van god gegevene (Theodorus): u begrijpt dus helemaal niets van dit verhaal. Dat geeft niet maar etaleer het dan niet. Wie denkt dat de hoofddoek een religieus symbool is, kan net zo goed lang haar of een capuchon (zie CDA!) als zodanig beschouwen.

  3. […] Opmars van de hoofddoek of de Islamisering van Nederland September 2009 3 comments 5 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s