Gelukkig is het land

Wie liep er ook weer weg?
Wie liep er ook weer weg?

Dronken lor Hero Brinkman heeft verschrikkelijk veel geluk. Nadat hij uitvoerig moslims, Antilianen en socialsiten heeft kunnen beledigen, krijgt hij zelf alle begrip. Wat is dit toch een mooi land!  Het ontbreekt er nog maar aan dat er een Islamitische leidsman naar hem opbelt om hem van zijn probleem af te helpen. Ik had verwacht dat veel meer mensen duidelijk zouden  maken dat het bon te gekakel van Hero in het verleden duidelijk dronkemanspraat is egweest en dus niet serieus te nemen.

Hero kan dus van geluk spreken maar of hij zich dat realiseert is de vraag. Hij is van huis uit zo’n doorgebakken bitterbal dat hij het ook in de toekomst wel bij borreltafelpraat zou houden. Zijn partij doet dat in elk geval wel, gezien de ergernis in het clubje voor de aandac ht voor het suikerfeest in een kinderpogramma. 

Eén van de excuses voor zijn gezuip schijnt te zijn dat Kamerleden zwaar onder druk staan in hun werk. Ja en? Was er dan beloofd dat het gemakkelijk zou worden om ons volkje te vertegenwoordigen? Onder druk! Het is de druk die de dames en heren in de Kamer zelf creëren. Dat is heel wat anders dan de druk van de kleine ondernemer die in deze tijd nauwelijks weet hoe hij het hoofd boven water moet houden. Dat is druk! En dronken achter de toonbank staan, dat is geen goede keuze.

Drinken is een vlucht, weglopen en voor weglopen zijn we in ons mooie landje niet bang. Kijk maar eens naar de VN-delegatie die uit de zaal wegloopt als de eerste de beste gekke schereeuwlelijk uit Teheran een potje antisemitisme ten beste geeft waar je misselijk van wordt. Misselijk, ja, maar dat is geen reden om weg te lopen. Mag ik de dames en heren van de internationale rechtsorde eraan herinneren dat zij zelf degenen zijn die volop kansen bieden aan achterbuurters en idioten in tal van landen om de macht te grijpen? Is het de geachte afgevaardigden  ook opgevallen dat de eerste de beste cabaretier in Duitsland lukt om 18 procent van de stemmen op zich te verzamelen terwijl hij niet eens meedoet aan de verkiezingen? Het zou tijd worden om eens wat ordelijkheid en stijl in de politiek aan te brengen en weglopen hoort daar niet bij. Weglopen, schande, lafbekkerij!

Gisteravond maakte ik ook een staaltje van wegloperij mee dat me beroerd maakte. Eén van onze raadsleden  is ov erleden. Hij was, het moet gezegd worden, niet door iedereen heel erg geliefd. Eén van de andere raadsleden had een uitgesproken bloedhekel aan hem, dat was trouwens wederzijds. Een soort Israël-Palestijnen verhouding.

Nu had de burgemeester aangekondigd dat hij één minuut stilte zou vragen voor het overleden raadslid. Dat gebeurt altijd. Zijn woedende collega maakte daarop luidkeels in de media bekend dat ze weg zou lopen tijdens de éne minuut stilte. Dat leverde haar een hoop commentaar op en dus besloot ze maar helemal weg te blijven, tot onmiddellijk na die minuut. Toen kwam ze vrolijk binnen. Ze had dus stiekem vanuit de gang staan loeren of we klaar waren.  Weglopen! Bah!

En wat dacht je wat? Even later werd ze door bijna alle raadsleden gefeliciteerd omdat ze een nieuw commissielid had. Ik bedoel maar, weglopen en kort daarop “smak-smak”. We hebben een prachtland waar dat allemaal zo maar gaat. In Theran zou het niemand lukken. Daarom zing ik uit volle borst:

“Geklukkig is het land,

Dat God den Heer beschermt,

Als daar met moord en brand,

Den vijand rondom zwermt.”

 

Ja zeker, laat God ons maar beschermen. De weglopers zullen het niet doen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.herobrinkman.web-log.nl

www.tweedekamer.nl

www.sargasso.nl/…/netanyahu-spreekt-voor-de-verenigde-naties

www.brandweerdelft.nl/d8/?p=962

www.vkblog.nl/…/Minister_Ter_Horst_over_dronken_voetgangers_en_Hero_Brinkman_(PVV)_die_overlast_in_de_politiek_geef

www.article.feeds4all.nl/Dronken

www.nu.nl/…/weglopende-antilliaanse-politici-zijn-hooghartig.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s