Stomkoppen en de stam van de Holenbeer

Rising bear
Rising bear

Het voordeel van “Goeiemorgen Nederland” is dat er altijd wel iets gebeurt waaraan je je kunt ergeren. Vanmorgen was er een meneer die met een groep andere “oue, suffe mannen” twee jaar lang heeft “gestudeerd” op het fileprobleem. Vanmorgen kwam hij met de oplossing als een konijn uit de hoed: flexibele werktijden. Het was alsof ik de Holenbeer hoorde roepen dat hij uitgestorven was. Ik had een flauw vermoeden dat het idee van de flexibele werktijden stamde uit hetzelfde tijdperk waarin alles flexibel moest zijn, wat ons nu de das om doet. 

Gelukkig, dat is de andere kant van het verhaal, weten we nu precies hoeveel stomkoppen er in Nederland wonen. Zeven procent van de Nederlanders staat achter de operaties in Affghanistan. Nee…niet te vlug. Zeven procent van de Nederlandse bevolkig zorgt er dus voor dat 100 procent bezig is met dingen waar ze in meerderheid het niet mee eens is. Ik laat het aan iedereen in Nederland over om te bepalen wie de stomkoppen zijn. Ik ben bang dat ze zelfs daartoe niet in staat zijn. 

Aan de andere kant verbaast het me niets. Sinds de PVV aan de macht is wordt de scheiding tussen stomkoppen en anderen steeds duidelijker. Ja, de PVV is aan de macht. Let maar eens goed op wat er veranderd is in het denken van de Nederlanders sinds Geert Wildeers het liberale hok verwisselde voor het nazistische. Wilders ziet hoe zijn programma wordt uitgevoerd zonderdat hij er verantwoordelijk voor is. Wie is er nu de stomkop?

OK, hij krijgt niet de kans de bevolking verder op te hitsen door tot achter de komma bekend te maken wat een Marokkaan of  Turk ons kost om nog maar te zwijgen van Afghanen, Somaliërs. Tongalezen ern noem maar op. Nee, daar legt het kabinet hem een strobreedte in de weg. Maar ja, met zoveel slimme, intelligente en vooral nergens bij betrokken medewerkers, moet hij die som gemakkelijk zelf kunnen maken. Hij moet dan wel even uitrekenen hoeveel hijzelf aan de Nederlandse burger kost, inclusief de milieuverontreiniging die hij veroorzaakt door zijn watervervuilend haarmiddel.

Tot mijn grote schrik kwam er vanmorgen ook nog een juffrouw vertellen dat er een splinternieuw programma op tv kwam: een programma waarin de verstoorde relatie tussen ouders en pubers aan de orde komt.  Het programma krijgt de  naam “LAURA in BEELD”. Nu weet ik wel dat ik één van de 93 procent stomkoppen  in dit oland ben maar ik zou toch graag willen weten wat er nieuw is aan dat programma. Net als aan het flexibele werktijdenindee om de files te bestrijden. Naar mijn gevoel wordt het tijd voor een opstand van de stomkoppen. Die is hard nodig om niet te verzeilen in het tijdperk van de  Holenbeer.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.dutchcowboys.nl/buzz/16395

www.forum.scholieren.com/showthread.php?t

www.volkskrant.nl/…/Veiligheid_een_nationale_obsessie

www.demorgen.be/…/We-zijn-in-Afghanistan-we-kunnen-niet-anders. dhtml

www.nujij.nl/laffe-linkse-pvv-durft-niet-te-regeren.6556575.lynkx 

www.wuz.nl/artikel/29908.reGeert.html

www.vkblog.nl/blog/1714/De_leugen_regeert

www.dethuisjournalist.nl/…/pvv-wacht-met-gemeentenvragen-ziekenfonds/

 –

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s