Omzeil de klippen

 

Dertien kan het ongeluksgetal zijn maar in elk geval ben je het gekkengetal al twee jaar voorbij als je als minderjarig nog niet menstruerende brugpieper het in  je hoofd haalt om in  je eentje de wereld rond te zeilen. je moet er wel een gescheiden papa voor hebben  om van huis uit steun voor te krijgen. Die ouwe wil natuurlijk de vriendschappelijke verhouding met zijn  dochter niet beschadigen en dus blijft hij lachen.

Op zich is het natuurlijk niet zo gek dat kinderen zich steeds jonger beginnen te gedragen als volwassenen. We sturen ze immers ook steeds eerder naar school omdat ze alle mogelije achterstanden in sneltreinvaart moeten  inhalen teneinde die verrukkelijke academische bullen binnen te halen. Tja, wie verzint zoiets? In elk geval wil het kind nu naar Nieuw Zeeland vertrekken voor asiel omdat ze denkt dat ze daar in  een gespreide zeilboot terecht zal komen.

De oorzaak van dit alles ligt nauurlijk in  het feit dat wij tegenwoordig niets meer bij de naam noemen. ongewassen pubers zijn  studenten ook al hebben ze bij hun lessen geen boek nodig, mensen met een handicap heten mensen met mogelijkheden (waarom niet gehandicapt?, dat is toch de waarheid?) negers heten “zwarten”(wie heeft dat toch bedacht en het woord “allochtonen” schijn je ook al niet meer in de mond te mogen nemen hoewel ik met liefde in Limbabwe kom. 

Nee, we keren ons af van het echte en authentieke en verzinnen bewoordingen en namen die de werkelijkheid moeten toedekken. Dan lijkt het allemaal minder erg want wij, eenentwintigste eeuwenaren, houden niet van “erg”. Dat betekent trouwen sniet dat we geen erge dingen doen.  Gisteravond was er zo’n Amerikaanse politieserie te zien waarbij je al in de eerste minuut weet wie de boef is. Daarin werd de discussie rond de doodstraf aangehaald. Kijk. daarin zit ook al een heel stuk van die hypocrisie.

De laatte decennia wordt de doodstraf in de VS  soms “humaan” uitgevoerd. He? Dat kan helemaal niet. Ik vind dat de doodstraf alleen mag worden uitgevoerd zoals dat in Iran gebeurt. Daar word je door een takelwagen met een strop om je nek gewoon  omhoog gehesen en dan mag he een half uur spartelen. Zo hoort dat.

Dan pas zie je weer waar de doodstraf vandaan komt: uit de krochten van de allerbarbaarlijkste gedachtengangen van de mensheid: wraakgevoel.  De “humane” uitvoering van de doodstraf heeft de afschaffing ervan niet dichterbijgehaald maar verder weg gebracht. Nu kunnen  de voorstanders immers roepen dat het allemaal heel humaan toegaat. Dat zijn  de gevolgen ervan als je de dingen niet laat zien zoals ze zijn.

Klippen omzeilen, dat is een soort hobby geworden en het leidt alleen  maar tot verdwijn en in een hopeloze draaikolk van vergoeilijkingen. De werkelijkheid is daarmee één  groot taboe geworden. 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://4politicians.wordpress.com

 

Service

www.hetgrootstetaboe.kro.nl/

www.utopia.knoware.nl/users/…/mci/…/handcsex.htm

www.mike.messageboard.nl/6258/index.php

www.trouw.nl/nieuws/…/Taboe_verklaarde_ideeen_terug_.html 

http://www.managersonline.nl/nieuws/8742/seksuele-intimidatie-door-vrouwen-blijft-taboe.html

www.xs4all.nl/~tijdhof/praktijk_aanraken.htm

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s