The banner of freedom

Kortgeleden ben ik van een timeline in Twitter gebannen. Bert Brussen kon mijn teksten niet meer verdragen hoewel hij zelf de ene na de andere scheldpartij meent te mogen publiceren. Hij kreeg migraine en buikkrampen van mijn reacties, denk ik. Nu gun ik hem die graag al  is het wel een teken van de toenemende onverdraagzaamheid in ons land en ook daar buiten. Wat vroeger nog “discussie” heette, is tegenwoordig doodeenvoudig “ik heb gelijk”.  Bij voorkeur geldt dat dan ook nog in het negatieve. Wel kritiek op politici maar geen oor voor hun wederwoord.

Het geluk dat tegenwoordig een hoofdstuk in het Belastingplan in beslag neemt, zal ons daardoor steeds minder vaak bereiken, vrees ik. Wie alleen maar gelijk wil hebben, kan onmogelijk gelukkig worden. Belastingplan of niet. Het gedrag van Bert Brussen doet mij denken aan de fundamentalisten in welke samenleving dan ook. Bert is het type atheïstisch fundamentalist en wie er een andere mening op na houdt kan de schijt krijgen. Kenmerkend stijlloos voor iemand van GeenStijl.

Stijlloos zoals de Taliban of Al Qaida hoewel ze allemaal wel herkenbaar zijn aan een zekere stijl. Die stijl bestaat uit het beschieten van mensen die naar de stembus gaan en dat lijkt behoorlijk op het bannen van mensen die je niet welgevallig zijn op te timeline in Twitter. Kortgeleden meende iemand mij erop te moeten wijzen dat we in  het dagelijks leven ook wel eens mensen het liefst zouden bannen of blocken. Dat is toch iets anders. Wie gaat tweeten , zoekt actief en bewust de buitenwereld op en loopt daarmee risico’s. Wie daarmee niet geconfronteerd wil worden, moet er niet aan beginnen. Daarvoor is een goede Engelse uitdrukking:
 If you can’t stand the heat, don’t get into the kitchen.”

Helaas dat is een vorm van logisch denken die @Bertbrussen en vele anderen ontberen. Zij zijn er ook helemaal niet op uit om andere mensen tegen te komen maar willen  uitsluitend hun pijnlijk dringende ei kwijt. Dat doen zij onder de “banner of freedom” maar de ruimte die zij daarmee voor zichzelf opeisen is uitsluitend toegankelijk voor hun eigen veelal warrige gedachten.  Ja Bert, zo staan de zaken of, zo je wilt, zo hangt de vlag erbij. De banner of freedom is besmeurd en vol gaten geschoten. 

Het  hele syndroom doet mij het meeste denken aan Afghanistan. Daar staan twee pasrtijen tegenover elkaar die allebei denken dat zij het bij het rechte eind hebben en dat hun strijd onmvermijdelijk is. Het “westen” dat bij 23 doden het uitjuicht van vreugde over “een belangrijke stap voorwaarts” in de geschiedenis van Afghanistan. Dan hebben we het nog niet eens over het gesjoemel met kiezers, stembiljetten en stembussen. Aan de andere kant staan mafkezen die kiezers vingers af willen hakken omdat ze zijn gaan stemmen.  Beide hebben in  hun eigen ogen het grootste gelijk van de wereld.

Dat krijg je als je de starheid tot hoogste waarheid maakt. Het was opmerkelijk hoe weinig overtuigend minister Klink uit de hoek kwam in zijn discussie met Arnold Karskens tijdens Knevel en Van de Brink. tegen de door de wol geverfde journalist kon de minister met zijn clichéverhaaltje  geen kant op.

Zo zal het @Bertbrussen ook vergaan. Tegen mijn steekhoudende betoog zal hij geen geloofwaardig argument in stelling kunnen brengen. hetzelfde geldt dus voor Taliban en Al Quaida. Ik ben benieuwd wie zich het eerste meldt.

Tot sterkte,

Kaj Ehorst

Http://4politicians.wordpress.com

 

Service

www.bbrussen.nl

www.hetvrijevolk.com/?pagina=7318

www.denieuwereporter.nl/author/bertb/

www.dagelijksestandaard.nl/…/bert-brussen-uit-de-bocht

www.nrcnext.nl/blog/…/twintigers-hebben-weinig-interesse-om-zelf-te-bloggen

www.lucaswashier.nl/?p=2707

www.religionresearch.org/…/bert-brussen-zuilens-dagboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s