Europese mensen (1)

Ik weet sinds deze zomer zeker waar het is misgegaan met socialisten en liberalen  In de komende weken kom ik daarop terug maar laat ik maar vooraf zeggen dat het allemaal gaat om geniste afslagen.

Met gemiste afslagen heb ik deze zomer wonderweinig ervaring opgedaan dankzij het Beste Boek van de Weg in combinatie met Tommy. Tommy was eerst nog wat onwennig maar plakte behoorlijk aan de voorruit om 03.00 uur s’morgens toen ik vertrok van huis. De tekst in beeld was trouwens heel anders dan het gewauwel van het vrouwmens dus die laatste heb ik maar uitgezet.  Dat is het voordeel als je er niet mee getrouwd bent.  Tommy  vervulde verder zijn diensten in  stilzwijgen. mogelijk enigszins mokkend maar echt recalcitrant is hij niet geworden. Of het moest zijn tijdens de eerste dagen in de omgeving van Barcelona toen  hij hardnekkig volhield dat de plaats van  verblijf Alphen aan den Rijn was. 

Tommy deed me toen een beetje denken  aan de hoofdpersoon uit de beroemde rockopera van The Who. Pinball wizard! Hoe dan ook, mijn eerste dag bestond uit een  21 en een half uur durende autorit van Alphen aan den Rijn naar Gava Mar (18 km ten zuiden van Barcelona. Het had sneller gekund maar de A7 tussen Lyon en Orange trakteerde mij welgeteld op 11 files en de weg van Orange naar  Nîmes voede daar er nog 3 aan toe. Ik doe doe A7 nooit meer want drie weken later op de terugrit was het resultaat hetzelfde en je moet er nog fors voor betalen ook.

Er zijn nog al wat mensen die mij gek vinden, ik bedoel dat ik zolang achter het stuur zit. Zelf heb ik daar helemaal geen last van  want voor mij is het een soort film, zoiets als “rail away” van de EO maar dan als eigen productie. Prachtig zo’n film waarin je ziet hoe het achtereenvolgens het weer, het landschap, de steden en ook de mensen veranderen. En het is allemaal Europese Unie. Dat is ook mooi en goed om te beseffen als je weer eens denkt dat je “tegen Europa” moet stemmen. Ik word daar altijd wat krijgen van, van die “tegen”stemmers.  Als je ergens TEGEN  bent wordt het tijd dat je je ergens VOOR gaat inzetten.

In sommige opzichten lijken die mensen ook weer erg allemaal op elkaar. Zelfs de Marokkanen in Frankrij lijken te voldoen aan de Joods-Christelijke achtergronden van Wilders. Ik ben zoveel mensen onderweg tegengekomen dat ik maar één conclusie kon trekken: mensen zijn niet geschikt om op reis te zijn. Aan de lopende band zitten ze onderling ruzie te maken, zitten ze elkaar op te jutten tot haast en stuntelen ze over elk woord dat ze in het Frans moeten zeggen. Ja, je kunt werl merken  dat die Fransen hartstikke asociaal zijn, ze spreken in hun eigen land godbetert de hele dag hun eigen taal. Schandelijk!

Zo heb ik iemand zien passeren die niet in staat was het juiste aantal en de gewenste soort broodjes aan een counter te bestellen. Bovendien bleek het ineens heel moeilijk te zijn om in Frankrijk met euro’s te betalen Toen de man zich even later bij zijn gezin van volwassen dochters voegde, beklaagde hij zich over het feit dat hij wel vier uur achteréén aan hnet stuur had gezeten terwijl er nog drie mensen met een rijbewijs in zijn auto zaten. Het wekte, zoals je zult begrijpen, spontaan mijn lachlust op. Vier uur rijden! Ja, ’t valt niet mee. Dochters en vrouw reageerden  trouwens heel laconie3k door te stellen dat hij één van de drie had kunnen wakker maken, wat pa nog knorriger maakte. Alleen zijn minderjarige zoon bleef bij hem aan tafel zitten als troost.

Nee, mensen moeten niet op reis gaan. Europese mensen krijgen er stress en ruzie van. Behalve ik dan. Mijn hond sprak me niet tegen en aan het einde van de rit werd ik in Gava verwelkomd met macaroni en whisky. En een bed. Tommy uit, hond sliep en ik was gauw vertrokken.

 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

 

Service

www.gezondheidsplein.nl/…/Vakantiestress.html

www.nrc.nl/W2/Lab/…/vakantiestress.html

marcopw.hyves.nl/blog/…/Vakantiestress…/gRQw/

www.dating-blog.nl/vakantiestress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s