Virologen

Ik dacht al: waar zijn ze gbleven? Gelukkig meldden zich vanmorgen weer een seen viroloog, ook wel onheilsprofeet genoemd. Hij gaf in overweging om de Nijmeegse vierdaagse maar niet door te laten gaan vanwege de kans dat de Mexicaanse griep zich da sneller zou verspreiden. Ik zelf vind dat ouders ook niet meer met hun kinderen naar de dierentuin of naar een pretpark moeten gaan, dat popconcerten moeten worden afgeblazen en kerkdiensten gestopt. Waar halen die virologe dat toch vandaan, dat praatvirus?

Virologen zijn bij uitstek geschikt om iedereen de stuipen op het lijf te jagen en als het nog even zo doorgaat, durf je niet eens meer met z’n allen in de file te staan omdat de MG wel eens zou kunnen overslaan. Het is jammer dat zij het nooit hebben over een ander virus dat onze samenleving al vele jaren ondermijnt en dat onze kern inmiddels al heeft aangevreten: het onvernietigbare overdreven optimisme voor wat betreft de vrije markt.

Tot mijn stomme verbazing lees ik de laatste tijd de meest angtswekkend everhalen over verzekeraars die ziekenhuizen mogen kopen en scholen die aandeelhouders mogen hebben. Zo’n school mag nog winst uitkeren ook! Ik dacht dat de winst van een school ergens anders in zat.

Zijn ze helemaal gek geworden? Is er nu nog niet duidelijk egworden waar die hele aandelenhysterie toe heeft geleid? Bonussen, onverantwoorde hypotheken een wereldwijde crisis, het is allemaal nog niet genoeg om het gezonde verstand terug te doen keren. Nog even en we gaan gevangenissen naar de beurs brengen. Waarom de JSF niet? Zo’n vliegtuig kan, bij voorkeur in het buitenland, nog punten scoren ook.

Natuurlijk, wie de zestig is gepasseerd heeft de neiging moe en afgeleefd te raken maar ik verdom dat. het gekke is dat ik met het stijgen van de jaren niet milder wordt over deze idioterie. Eerder het tegendeel. Ik denk niet dat het met generaties te maken heeft maar misschien wel met de opwarming van de aarde. De geestelijke onvolwaardigheid van de bedenkers van dit soort plannen moet toch ergens vandaan komen?

Het zou toch iedereen duidelijk moeten zijn dat belangenverstrengeling, conflicten, ruzies en tegendraadse bewegingen op de loer liggen. Misschien zou je de scholen laten overnemen door de producenten van lesmateriaal of net andersom. Dan weet je zeker dat je één grote, onotwarbare kluwen van belangen krijgt. Voordat er een oplossing voor de problemen is, zal de samenleving opn ieuw moeten inleveren.

Virologen, kijk de goede kant op en je zult zien dat er nog werk genoeg te doen is. ondertussen eet ik popcorn en gesmolten kaas. Daar word ik echt niet ziek van.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.volkskrant.nl/…/Brabantse_school_belegde_voor_1,7_mln_in_aandelen

www.trouw.nl/…/Aandelen_van_scholen_50_miljoen_waard.html

www.volkskrant.nl/…/School_heeft_straks_aandeelhouders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s