Met je kop onder een lorrie

 

Zware nacht gehad, veel wakker geweest en gewoeld. Twitter ligt me zo nu en dan zwaar op de maag en plotseling schoot mij te binnen waarom het allemaal zo erg was. Ik heb een jongedame beloofd dat als JP blijft zitten ondanks het hele gedoe rond het Catshuis, dat ik dan met haar de straat op zou gaan met een bord “Weg met JP”. Belofte maakt schuld en wat schulden betekenen weten we maar al te goed sinds een half jaar. Ik wil niet dat er tussen haar en mij een soort kredietcrisis ontstaat.

Hoe dan ook,  de afspraak is gemaakt naar aanleiding van de openbaringen in verband met de brand in het Catshuis. Zo zie je maar dat een uitslaande brand niet te dempen valt met een doofpot. Dictaturen zijn daar iets succesvoller in maar ook daar gaat het meestal mis en dan krijg je rellen en opstootjes. Soms een revolutie die zelfs mannen met baarden hun huis uitjaagt en geloof me, mannen met baarden zijn  nergens bang voor.

Het is Jan peter niet gelukt om de toedracht rond de brand in het Catshuis onder het vloerkleed te schoffelen en nu komt de hele zaak als een etterende puist naarboven. Op zich zou dat allemala nog niet zo erg zijn als deze premier  van prenière af aan al niet de verdenking op zich had geladen dat hij slecht tegen imagoschade kon. Ik herinner me nog ophef over een afbeelding van hem in een advertentie die ook al tot een klein brandje leidde.

Een groter bedrijfsongeval is de hele zaak rond Irak waar Jan Peter alsmaar niet te kijk gesteld wil worden als het schoothondje v an George Bush Junior. Niemand maar dan ook niemand mocht in de boeken rond de inval in Irak kijken, totdat het toch gebeurde. Is dat het geniale werk van spindoctor Jack de Vries? Die man houdt er wel meer ongezonde ideeën op na, over vliegtuigen en zo.

Tja, de hele bliksemse boel komt nu naar buiten en de zetels schudden maar het zal allemaal wel weer aflopen met sorry. In een ver verleden was er nog wel eens een minister of staatssecretaris die aftrad vanwege een schandaal maar daar hoef je nu niet meer om te komen. Al tientallen  jaren geleden is het procédé voor pluche veranderd zodat je er met je meest onbeschaamde en heet geworden reet doodgewoon aan blijft kleven tot de knekeltijd.

Zeker, ook halverwege de negentiende eeuw waren er uitgebreide discussies over het al dan niet aftreden van bewindspersonen . Toen echter verkeerde onze parlementaire democratie nog in het stadium Zimbabwe. Nu wij docenten democratie over de hele wereld zijn geworden, zou je iets anders mogen verwachten. Sorry? Met je kop onder een lorrie!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

www.cda.nl

www.cu.nl

www.democrten.nl

www.pvda.nl

www.sp.nl

www.vvd.nl

www.groenlinks.nl

www.pvv.nl

www.sgp.nl

www.sorrygebaar.nl

www.jijislief.nl/categorie.asp?cat=28

www.woordvandedag.nl/Woord…/Sorrycultuur

www.boomerang.nl/tag/sorry-cultuur

www.bespiegelingen.web-log.nl/…/sorry-cultuur.html

www.lexkroon.nl/?page_id=149

/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s