Nette mensen

Nette mensen, ik ken er nog al wat. Vandaag ontdekte ik in mijn krant “Pamela Anderson” aangekondigd als “de meest sexy ster van de wereld”. Waarom Marilyn Monroe niet? Behalve dat ze dood is, kleeft daaraan toch geen enkel bezwaar? Ze was ook heel sexy in haar glorietijd en hield het nog met een Amerikaanse president ook. 

Ik vind het wel heel erg netjes hoor, daar niet van. Je kunt veilig  Pamela Botox zo’n betiteling geven want ze heeft weinig aantrekkelijks meer, if ever. Ik noemde haar vanmorgen een “oud wijf” maar niet door iedereen in dank worden afgenomen. Nee, dromen over een uitgerangeerde ster is heel veilig en dus ook heel netjes. ’t Is immers ongevaarlijk en nog ver weg ook!

Nette mensen dansen geen tango, vloeken nooit, vegen de dorre bladere uit hun voortuin, kennen de buren en de overburen, gaan om half elf naar bed, brengen hun stem uit op een middenpartij, gaan met vakantie naar een camping in Frankrijk, dragen geen stropdas maar wel een vouw in de broek of bluejeans, volgen in bescheiden mate de laatste mode en krijsen tegen hun hond en kinderen als de buren het niet horen of zien. Soms slaan ze ook maar dan wel achter de bosjes. Zoiets. Ik heb er niet zoveel mee op want nette mensen zijn hoogst oninteressant.

Toch moet je voor nette mensen ook heel erg uitkijken. Als je even niet oplet stemmen ze PVV omdat ze denken dat die partij het ebste de trend van de tijd aangeeft en…omdat de buurman het ook doet. Keurig nette mensen voldeden in de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw aan alle bizarre eisen van het Naziregiem omdat dat de manier was om niet op te vallen en vooruit te komen in de samenleving. Nette mensen hadden kinderen bij de Hitlerjugend. Nette mensen hebben in Iran op Ahmedinejad gestemd. Ze dragen een baard, hoofddoekje, laten hun vrouw niet werken en ook niet teveel alleen over straat gaan, bezoeken precies genoeg de moskee en keuren het gedrag van de VS af. Ze schelden ook op Israël en moedigen rakettenlancerende Palestijnen een beetje aan. Een beetje want opvallen hoort niet bij “netheid”.

Voor nette mensen moet je oppassen en als ik aan de rellen in Iran denk, vraag ik me ook af wat de meerderheid van het Iraanse volk daar nou van vindt. De meerderheid bestaat meestal uit nette mensen en nette mensen ergeren zich als er relletjes zijn waardoor ze niet op tijd op hun werk kunnen komen. Zwijgende meerderheid worden ze wel genoemd maar dat klopt niet. Vaak denk je: “Ik wilde dat ze eens even hun muil hielden””. Ze zwijgen nooit maar luisteren ook niet. Het is niet-luisterende meerderheid. Ze horen niets en begrijpen overal de ballen  van. Ze zij  uitsluitend gericht op hun portemonnee, de verjaardag van papa en de school van de kinderen. Nette mensen zijn bange mensen. Nette mensen zijn voorstanders van orde en rust en geven niet zoveel om vrijheid. Nette mensen zou je eigenlijk helemaal niet moeten meetellen bij verkiezingen want ze hebben geen mening.

Kortgeleden vroeg iemand mij of het niet waar kon zijn dat Ahmedinejad de verkiezingen  had gewonnen. Je moest toch de wensen van de meerderheid eerbiedigen. Meerderheid? Meerderheid is de zwakte van de democratie want het is nooit geod duidelijk wat de meerderheid wil. De meerderheid stemt op degenen die het minst gevaarlijk lijkt  als het om orde en rust gaat zodat je morgen weer je winkel kunt opendoen zonderdat opgeschoten jongeren de boel kort en klein slaan. Dat klinkt logisch maar het is het niet  want de meerderheid leeft desnoods als een konijn  in een hok en denkt al starend naar buiten: “Het zal wel, met buiten heb ik niets te maken. Buiten is eng.” Ondertussen maakt de baas van het konijn ook steeds duidelijk dat buiten eng is: terroristen, Amerikanen, Joden, Irakezen, allemaal eng. Nee, vertel mij wat, nette mensen vormen de meerderheid maar die moet het liev er niet voor het zeggen krijgen. De meerderheid is netjes en doodeng.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.maxpam.nl/…/overal-alleen-maar-nette-mensen

www.trouw.nl/…/Ook_in_de_Bijlmer_wonen_nette_mensen

www.vrouw.blog.nl/…/zwarte-vrouwen-boos-op-auteur-alleen-maar-nettemensen

www.nl.wordpress.com/…/alleen-maar-nettemensen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s