March of the millions

Als westerse mens denk ik vaak dat iedereen een groot deel van de dag in een huis doorbrengt om met min of meer gestructureerde activiteiten bezig te zijn. Zolangzamerhand begin ik daaraan te twijfelen. Dezer dagen  zien we weer honderdduizenden mensen in Teheran die proberen de ayatollahs on der hun  jurk te schoppen. Dagelijks zijn er miljoenen op reis omdat zij niet langer in hun woonplaats kunnen blijven vanwege water, aardbeving, kanonnenn  en raketten. Weer anderen zijn urenlang per dag onder weg om bij hun werk te komen.

Ik kwam op dat idee toen ik de film “March of the Millions zag. Oostpruisische adel probeert aan het einde van 1944 weg te komen omdat het russische leger snel nadert. De Nazi’s vinden dat zij niet weg mogen maar uiteindelijk gaan ze toch. Het gezag in Duitsland is voleldig ineen gestort en de adel vlucht gezamenlijk met dwangarbeiders en krijgsgevangenen. Allemaal in hetzelfde schuitje, niet opgehouden door de lopen van geweren maar haast gestimuleerd daardoor. 

Wilders heeft in dat opzicht ook nog wat in  petto. Hij wil miljeonen moslims uit de EU doodeenvoudig wegsturen naar het land waar zij, mogelijk, vandaan komen. Dat zal pas echt wind zaaien en storm oogsten zijn want je moet eens zien waarmee ze terugkomen: nog veel meer miljoenen, allemaal kwaad en gefrustreerd. Natuurlijk wil Geert daar onze 80 JSF’s  op af sturen. Als hij dan de miljoenen iop het slagveld overziet, zal hij zich op de borst slaan en denken dat hij de westerse wereld heeft gered.

Doof zal hij zijn voor de allerlangste stoet van millions en millions die al eeuwenlang voorbijtrekken in de andere wereld en waaraan hij dan een fors aandeel heeft gehad. Het zal hem niet één nacht minder laten slapen want de enkeling die niet in  beweging is, looft hem en roept hem vertrouwen toe. Het is , lijkt mij, duidelijk dat Geert zo zelden de consequenties van zijn woorden overziet. Krachttaal van het Alfamannetje dat toch niet meer evrstand heeft dan Krijn, de Neanderthalman die kortgeleden uit de Noordzee is opgevist.

Krijn was mobiel. Hij trok als het moest vele kilometers lang en ontdekte tot zij grote schrik dat het water steeds grotere delen van het bekken tussen Nederland en Engeland in bezit nam. Steeds meer verwaterde zijn vaderland en hij wist niet hoe zich ertegen te verzetten. En zo veranderde zijn land in zee. De verzeeïng van de wereld, zoiets moet hij gedacht hebben. Generaties na hem treurden niet om die verandering. Ze deden er hun voordeel mee, leerden vis te eten in plaats van sabeltandtijger of mammoet en belandden aan het andere eind van de wereld. De March of the Millions gaat door, hoe zeer de wereld lijkt te veranderen.

Verandering van leven en omgev ing is van alle tijden. Of wij ons ertegen keren of niet, de verandering is onvermijdelijk. Ze vindt niet alleen buiten ons maar ook in ons plaats en daarom is ze niet bevechtbaar. Daarom maakt het zelfs niet uit of nederland Islamiseert, als daarvan al sprake is. Belangrijker is de vraag op welke manier die verandering plaatsheeft. Strijd doet nu eenmaal altijd veel pijn.

Degenen die ruimte bieden aan de Islamitische nieuwkomers worden vaak voor “lafbek” uitgenaakt door de aanhangers van Wilders, de voor het oog krachtdadigen. in werkelijkheid vormt deze groep een achterhoede die zichzelf dood vecht, roem- en eerloos. De aanduiding “lafbek” heeft veeleer betrekking op hen omdat zij te laf waren hun fantasie de vrije loop te laten en na te denken over een toekomstige samenleving. De march of the millions zal hun lafheid platwalsen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.europa-nu.nl/9353000/1/j9vvh6nf08temv0/vh72ma0flbwg

www.volkskrant.nl/binnenland/article497246.ece/Angst_voor_islam_regeert_Nederland

 www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Islam

www.vkblog.nl/bericht/51480

www.ikonrtv.nl/kerknieuws/nieuws.asp?oId=9952

www.corstoker.nl/2006/01_12b_06.html

www.pvv.nl

www.iranelection.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s