Socialisten sluit de rijen maar niet de dijen

 

Kom socialisten sluit de rijen, het rode vaandel volgen wij. Dat is een mooie of “Allons enfants de la patrie, le jour de gloire est arivé. Contre nous de la tirannie, l étendard sanglant est levé (2 maal) . Voorakl dat laatste van die bloedige vaandel, dat is prachtig! grootse idealen, doelstellingen om naar te streven: vrijheid, weg met de slavernij, verheffing van jan lul en alles wat daar omheen hangt. Heerlijk en romantisch en wat een liefdes werden daaruit geboren. Je ziet de zoenpartijen van revolutionairen aan je voorbij trekken terwijl de aristrocraten en kapitalisten uit hun vunzinge paleizen worden gesleept. Mijn God, c’est fantastique hein! L’aristocrat, l’aristocrat, a la lanterne! Dat waren nog eens tijden.

Nee, ik weet niet of die massa’s van elkaar wel begrepen waar ze op uit waren  maar één ding is zeker: ze hadden de koppen dezelfde kant op staan. Betoverd door de roes van leuzen, geweld, de geur van brandstichting, moord en verkrachting. Kortom, een feest van jewelste. Er werd niet samengewerkt maar de slachtoffers kwamen over het algemeen wel uit dezelfde hoek. En de bestorming van het winterpaleis in S. Petersburg waar de tsaar al lang niet meer was maar dat deed er niet toe. Gewoon  met één schop een Mingvaas voor goed naar de sodemieter en apekooi in de gouden kroonluchters. Héérlijk! Nee, daar had ik mijn hart aan kunnen ophalen.

En wat hebben we nu? Een man die voor zover ik kan zien een dood beest op zijn kop heeft, loopt te raaskallen dat er geen moslims meer het land in  mogen. Hij weet ook niet precies waarom maar het gajes in de achterstandswijken fluistert het hem wel even in. Kijk, hij lacht…stemmen! En die socialisten hebben hun gelsoten rijen en rode vaandels al lang afgeschaft. Sukkels. Ook hun ideologie is het raam uitgegaan. Met de ontkerkelijking verklaarden ook de socialisten hun heilig ideaal voor dood.  Sterker nog ze hebben een aanvoerder die roept: “Ik ben niet zo van de ideologie.” Wat is daar eigenlijk de bedoeling van? Staat het stoer of eigentijds als je niet zo van de ideologie bent? Als je een academisch, analytisch. systematisch denkend mens bent dat een beetje lullig nmet nuances in de marge zit te peuteren? 

Wat is er eigenlijk tegen een ideologie? In feite is een ideologie niet meer of minder dan een hele reeks van afspraken over de doelstellingen die je wilt bereiken en de methoden die je daarbij wilt hanteren. Wie een ideologie als leidraad neemt, is te vertrouwen, wekt ook vertrouwen en loopt zelfs het risisco enthousiasme te veroorzaken. Zijn dat zaken die bij de sociaaldemocratie uit de mode zijn: enthousiasme en vertrouwen?

Ik hoor nu sociaaldemocraten wel klagen over het gebrek aan vertrouwen dat zij ontvangen maar de grote vraag is: “wat zou het kiezersvolk precies moeten vertrouwen? Waarin moeten zij vertrouwen hebben of in wie?”  De verheffing van het volk? De definitieve afschaffing van het proletariaat? Waar gaat het allemaal eigenlijk nog om? Daar komt bij dat politieke partijen elkaar alleen nog maar om pragmatische redenen steunen, uit opportun isme, niet vanwege een gedeelde passie. Dat is nou niet echt het rolmodel dat vertrouwen op kan wekken.

Van tijd tot tijd hoor ik iemand beweren dat er geen proletariaat meer bestaat maar ik kan iedereen met de hand op het hart uitleggen dat het er wel degelijk is. Ik kom geregeld over de vloer bij mensen waar de geestelijke en de materiële armoede te ruiken is. De vraag is waarom de dames en heren politici dat niet weten want wie in deze krochten betrokken raakt, weet dat een ideologie hard nodig is. Is het de verwatenheid van bestuurders die zelf afstand hebben genoemen van de klasse waaraan zij zich met veel moeite hebben ontworsteld? Een geloof  in betere tijden. Bob Dylan is nog niet dood en Boudewijn de Groot leeft nog. Yes, the times they are a changing but the answer is b lowing in the wind. 

En dames en heren bestuurders voel jezelf niet zo godverdommese tevreden over jezelf want alles wat je hebt bereikt, heb je bereikt over de ruggen van deze stinkende stegen en menselijke zwijnskotten heen. Ik ben niet zo van de ideologie! Nou, “het volk” is dat wel en dat blijkt uit het succes van stumperdje Wilders. Hij heeft een ideologie van de bovenste plank al is ze verrot.  Hij mag dan een stumperdje zijn but he’s got you by the balls! Schop die salontafel de deur uit en vervang hem door een barkruk! Sociaaldemocraat word wakker! Der PVV-er ist das Volk.

Het is de beschaving die de besten van jullie remt maar beschaving gaat je niet redden. De samenlevin g heeft niets aan nette mannen en vrouwen want als het er op aan komt, worden nette mensen allemaal nazi. Nee, je bent pas mens als je bereid bent zo nu en dan beest te worden. Socialisten sluit de rijen maar niet de dijen. Raggen mot je, kreng! Laat je gaan, flikker de wetenschappelijke rapporten het raam uit en draai de nuance de nek om. Ingewikkeld en moeilijk? Ja, dat denkt die aap ook als hij de tralies van zijn kooi ziet en het gevolg is dat hij zich laat bespotten door een bende wezens die stommer zijn dan hijzelf!  Sociaaldemocraat volg je hart. Dan kun je “het volk” en jezelf redden.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.pvda.nl

www.sp.nl

www.groenlinks.nl

www.pvv.nl

www.tweedekamer.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s