Explosievengordel

 

Hoe gek moet je zijn om vanwege een partijtje vreemdgaan van je vriendin/vrouw het hele gezin uit te roeien? Dat is een serieuze vraag. Ik vraag me af wat er in zo’n geval gebeurt als je het hele gezin trakteert op een etentje buiten de deur en een paar dagen buitenland. Misschien is dat wel veel effectiever.

Voor dezelfde vraag kom  je te staan als je ziet hoe een halfblinde/manke dictator zijn volgelingen zo gek krijgt om een ondergrondse kernexplosie te regelen voor je aftreden? Een mooier feestje kan er toch bijna niet zijn?  Natuurlijk is het voor de uitsluitend in virtuele zin bestaande “internationale gemeenschap” een pracht reden om weer heel boos en verontwaardigd te gaan doen. Wat mij betreft gooit Noord-Korea een kernbom op Japanse walvivissers. Daaraan gaat niets verloren.

Hoe dan ook, ook de vredesduif Obama kan er nu niet meer omheen dat hij zijn tanden moet laten zien en plotseling blijkt hoezeer de VS en Israël op elkaar lijken. beide landen willen altijd dat anderen ophouden met het spelletje waarmee ze zelf al heel lang bezig zijn. Israël vindt dat de Palestijnen moeten ophopuden met het afschieten van amateurraketjes op Israëlische dorpjes. Ik ook. Ondertussen gaat Israël gewoon door met het bouwen van dorpen op andermans grondgebied. En daar ben ik dan weer tegen. Zo vindt Obama dat andere landen hun kernwapenarsenaal moeten opgeven maar zijn eigen land herbergt meer van die rommel dan de rest van de wereld bij elkaar. “We will destroy our nuclear arsenal, yes we can!” Dat klinkt nog eens stoer.

Natuurlijk, de smoesjes liggen voor de hand. “Wij hebben die rommel nodig omdat allerlei bandieten het tuig ook hebben” Dat klopt, het is net een explosievengordel van Noord-Korea via Pakistan naar Iran, Israël, Frankrijk, hup naar de VS. Het vervelende is alleen dat bandieten dezelfde argumenten gebruiken als hun tegenstanders. De genoende bandieten kunnen met die kernwapens niet eens zoveel schade aanricvhten. O ja, er zullen zeker slachtoffers vallen maar daarna? Zij hebben geen enkel vermogen om tot vervolgacties te komen, behalve China.

Soms moet je lef tonen. Je vrouw of man die vreemdgaat een dineetje aanbieden en een vakantie. Als het dan nog vreemder wordt, ga je zelf ook iets leuks zoeken om te doen. Maar reageer niet altijd op de voorspelbare manier. Zo zou het met kernwapens ook kunnen. Het zou kunnen maar de veiligheidsraad zal wel weer besluiten tot het dreigen met geweld. Dat is veel veiliger en ook niet zo vreemd.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress,com

.Service

http://news.google.nl/news?hl=nl&q=Kernwapen+Noord-Korea&lr=lang_nl&um=1&ie=UTF-8&ei=YyQcSuG5HsHRjAeNz-X8DA&sa=X&oi=news_group&resnum=1&ct=title

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1203821.ece/Geheimzinnigheid_troef_bij_kernproef

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF20090525_132

Een e-mailmelding maken voor Kernwapen Noord-Korea

Een nieuwsgadget voor Kernwapen Noord-Korea aan uw Google-startpagina toevoegen

www.onanslemming.nl/?p=4365

www.indymedia.be/en/node/32521

www.bib-hoegaarden.be/blog/index.lasso?s=kernwapenvrij 

 

 –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s