De wingewesten van de VEC

Een standbeeld voor de slaven en een herdenkingsmonument voor de mensen die in Indië zijn gesneuveld of vermoord in de Tweede Wereldoorlog. Ja, een Joods monument is er ook nog, helemaal apart van de andere. Sosm lijkt het of Nederlanders hebben begrepen dat hun verleden niet alleen maar schoonheid heeft voortgebracht. En eerlijk geegd, ik heb  met dat monument voor de slavernij helemaal niets omdat het een schuld legt waar die niet hoort te liggen. Slavernij is en was een mondiale ondeugd.

Wat je je wel afvraagt, is of  Nederlanders hun koloniale mentaliteit wel hebben  afgelegd. In deze dagen van de Europese verkiezingen lijkt het erop dat er niets is veranderd. Nu Indië en Suriname, for better or for worse, ons zijn ontvallen, richten we ons op de directe omgeving. De nieuwe wingewesten heten lidstaat en ze zijn bedoeld voor Nederlanders om er zoveel mogelijk geld uit te halen. Ja zeker, Europa speelt in het gemiddelde Nederlandse brein alleen maar een rol voor zxover het gaat om inkomsten en uitgaven en…ik kan iedereen gerusstellen. De Nederlandse patserspens wordt goed verzorgd want Nederlaned, als één van de rijkste  lidstaten, haalt uit Europa meer dan het eraan uitgeeft. En nog is het niet genoeg voor uitbuiters zoals het PVV.

Het is opvallend dat de nieuwe wingewesten, 26 lidstaten, in de Nederlandse pers en literatuur geen of nauwelijks enige aandacht krijgen. Artikelen in kranten zijn er niet en boeken schitteren door afwezigheid.  Mooie tv-programma’s over medelidstaten moeten wijken voor uitwassen als “Hoe smerig is jouw kot”.

Geen wonder dat Europa de Nederlander niet aanspreekt. In het beste egval weet hij of zij dat de costa’s er deel van uitmaken evenals Dordogne waar het tweede huis staat en daarmee houdt het op. Inlanders zijn vervelend, lastig, crimineel en lopen ons voor de voeten. Bovendien spreken ze veelal een taaltje dat je als fatsenlijk Nederlander niet verstaat, Frans of Duits bijvoorbeeld.

Het lijkt erop dat Nederland naar goed vaderlandse gewoonte een Verenigde Europese Compagnie heeft opgezet die haar best doet de wingewesten zoveel mogelijk leeg te plunderen, de bevolking met het nodige dédain te bezien en zo min mogelijk informatie over de wingewesten in onze huiskamers te doen doordruppelen. Alleen het geld, ja zeker. De wingewesten hebben de euro mogelijk gemaakt en leveren wisnst op. Dat moet ons goed duidelijk worden. Voor de rest hoeft niemand iets te weten over al die achterlijke culturen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Hongarije (oef!), Polen (bah), Tsjechië (hik), Slowakije (wablief?), Estland (heuh?), Zweden (knekkebreude), Finland (Nokia), Griekenland( kapot serviesgoed) en nopg wat aanhangsels. Het is toch te gek dat er vooral wordt gesproken over de uitbreiding van Europa met Turkijke terwijl de meeste Nederlanders nauwelijks weten hoever Europa zich uitstrekt en wat het inhoudt?

Ja, het is geen wonder dat niemand gaat stemmen. Voor van Balen en de knurft van PVV loopt niemand warm.’Stik in je landbouw!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.weordpress.com

Service

www.games.fok.nl/news.php?newsid=31930

www.rodekater.nl/webshop/product.php?p=12431

www.volkskrant.nl/archief_gratis/article1003631.ece/Zwoegen_in_onbekend_Europa

www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2756927.ece/Onbekend_maakt_onbemind.html

 – Gelijkwaardige pagina’s

www.europese-burgerraadpleging.eu/nl/debate/2052

www.getsalt.com/blog/2007/8/428_mark_van_meerkerk_tekent_bij_body_glove_europa

www.feeds.nos.nl/~r/europakiest-weblog/~3/ZoD7yJ9yR_8

www.jacquesmonasch.nl/blog/20-11:-door-jou-ben-ik-weer-enthousiast-geworden-voor-europa

www.blogcatalog.com/blogs/europa-ontdekken.html

 

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s