Asociaal geleuter

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo iemand van de discussie “mannen dit” en “vrouwen dat”. Iedereen moet gewoon doen waar hij of zij goed in is en met een beetje inzet levert dat veelal ook wel resultaat op. Zo vind ik de discussie over vrouwenquota en al dat soort geneuzel in de marge volslagen waanzin.

Wie schetst dan ook mijn vreugde toen ik vrijdagavond bij Pauw en Witteman Heleen Mees recht in de ogen kon kijken. Het was voor het eerst dat ik deze (voormalig) onder een ruin doorgetilde PvdA prominente in het wild kon aanschouwen. Nu vroeg ik me bij Mees altijd al af of ze apekool verkondigde of dat ze teveel gepimpeld had, maar die avond kreeg ik echt helemaal gelijk. Het meesje pikte alsof ze op een notenzak zat in het rond. 

Haar ogen straalden één en al onbenul en wanbegrip uit, vooral wanneer ze sprak over haar nieuwe domicilie: New York. Van deze Apple heeft een stel mallotige moslims het klokhuis in elkaar gesodemieterd en sindsdien is nog meer dan vroeger zichtbaar wat een afgekloven en wormstekige structuur het is. Even zo goed stak het meesje de loftrompet over haar nieuwe omgeving en vooral over de voordelen van zeer lage vergoedingen voor arbeid. Daarbij moet je overigens wel bedenken dat Amerikanen stuk voor stuk en gelegaliseerde belastingontduikers zijn, dus dat scheelt. Waar de Amerrikaanse overheid haar geld vandaan haalt, is me een raadsel.

Meesje stak zo weinig sociaals in haar democratie dat je als rechtgeaarde sociaaldemocraat er het schaamrood van op de kaken kreeg.

Aan de Agnes kant van de tafel zat de voorzitter van de SP-fractie in de Tweede kamer. Tante  Agnes roept bij mij altijd soortgelijke gevoelens op als meesje maar dan anders. Bij Agnes moet ik altijd denken aan de alom geuite klacht dat mannen niet kunnen luisteren. Ik denk dan altijd maar dat ze daartoe niet in staat zijn doordat vrouwen als Agnes overal dwarsdoorheen zitten te kakelen. Agnes en Heleen worden geen goede vrienden hoewel ze het ook wel eens ergens over eens waren. Het luchtige, zorgenloze karaktertje van Heleen past niet bij de overal zwaar aan tillende Agnes. Terwijl Heleen overal de zon ziet schijnen omdat zij haar brilleglazen aan de binnenkant met zonnetjes heeft beplakt, ziet Agnes uitsluitend duisternis doordat ze haar ogen sluit voor alles wat goed en mooi is. Behalve haar kleding dan want deze oprechte socialiste gaat altijd gekleed alsof zij zó uit een peperduur warenhuis is weggelopen.

Wat moet je daar nou van zeggen? Twee kakelende kippen die beide vergeten hebben een ei te leggen en elkaar vanaf de stok zitten toe te krijsen, dan heb je wel spektakel maar een discussie komt er niet van. Een discussie met de beide dames is overigens onmogelijk omdat ze volledig in hun eigen gelijk geloven maar een romantisch uitje in een restaurant lijkt me met Agnes toch nog eerder mogelijk dan met meesje. Stamt zij trouwens van Mees&Hope? In dat geval is duidelijk zichtbaar dat de Hope bij haar is weggevallen. Heeft Agnes iets te maken met de wereldberoemde filosoof? Ach ja, niets is meer wat het was.

Nee, hoewel ik denk dat beide dames de feministische leer tot in vrij hoge mate zijn toegdaan, vormde hun ontmoeting nou niet bepaald reclame voor “women on top”. Jammer, want ik ben er zelf bijna en ik zie het gezelschap van dames graag tegemoet.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/kant_agnes/index.jsp

www.youtube.com/watch?v=qIASMplB0aU

http://news.google.nl/news?hl=nl&q=Agnes+Kant&lr=lang_nl&um=1&ie=UTF-8&ei=4BrrSZGQN6aUjAeGx42fCg&sa=X&oi=news_group&ct=title&resnum=11

http://www.fd.nl/artikel/11417310/sp-wil-onderzoek-kredietcrisis-leiden

http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/4/15/kamersnelonderzoekkredietcrisis.html

http://www.hetkrantje-online.nl/nieuws.php?id=15400

www.women-on-top.nl/wie-zijn-wij/heleen-mees

www.trouw.nl/achtergrond/Dossiers/article1432053

www.nrcombudsman.nl/artikel/533/wow-daar-zit-heleen-mees-heleen-in-het-echt.html

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s