Coma zuipen en Mexico

Breezer, wat een leuke naam! Ze suggereert dat het allemaal wel zo’n beetje overwaait maar in werelijkheid waaien onze jonge tieners regelrecht het ziekenhuis in. In coma kunnen ze niet veel meer doen dan zich overgeven aan de ontgiftingstechnieken die daar worden toegepast. En hun ouders vinden het allemaal best. Tja, dan had de overheid de mensen maar beter moeten voorlichten over de risico’s van alcohol! Zo’n opmerking wil je in eerste instantie niet geloven maar bij BNR Radio hoor je hoe zoiets vier of vijf keer wordt herhaald. Het is echt waar. Een ouder heeft zoiets echt gezegd. Zij was er echt niet bekend mee dat haar kindje van 11 niet een glas of vijftien alcohol per dag mocht wegwerken. Slecht voor je gezondheid? Ach, dronken is toch iedereen wel eens? 

Ik moet toegeven dat mijn mond nog maar zelden van verbazing openvalt als er wat doms te horen valt op de radio maar dit verhaal was zelfs voor een door de wol geverfde journalist te machtig. Hoe krijgt een ouder het uit haar mond “Ik wist niet dat alcohol zo slecht was voor kinderen.” Ik vrees dat het IQ gelijke tred hield met het alcoholpercentage in de drank die het dochtertje had weggewerkt.

Daar moet ik overigens wel meteen iets bij aantekenen want we hebben er nog al eens een handje van om uitermate onhandig om te gaan met alles dat een roes veroorzaakt. De hele rel rond de paddo’s is daarvan een voorbeeld en ook het gedrag van de overheid als het over drugs in het algemeen gaat. Na de verwondering rond de comazuiperij van kinderen die de luiers net zijn ontgroeid, volgde de herkenning over de “war om drugs”. In Noord-Mexico, in mijn geliefde Tijuana, staan maar liefst 50.000 militairen klaar om de strijd aan te gaan met drugskartels. Waarom? Omdat geen enkele overheid eindelijk de logische aanpak durft te volgen: vrijgeven via een beperkt aantal distributiepunten. De overheid bestrijdt de bron terwijl de klandizie dagelijks groeit. 

Maar ja, juist die “war on drugs” is goed voor de economie. Dat blijkt. Er worden bijvoorbeeld massa’s illegale wapens aan drugskartels geleverd. Dat is ook economie en tja, wie zou in de VS dáár nou iets aan willen doen. Zeker in deze tijden van crisis. De wapenhandel moet floreren!

Zowel voor drank als voor drugs geldt dat ze verkrijgbaar behoren te zijn voor mensen boven de 21 jaar in specialistische zaken, slijters en, bijvoorbeeld, coffeeshops. Op de dag dat drugs worden vrijgegeven, zakken de misdadige kartels als een kaartenhuis in elkaar bij gebrek aan “business’.  Het moet toch zelfs zo’n stom varken van een moeder die ik net hiervoor ten tonele voerde, duidelijk zijn dat legalisering de criminele handel verwurgen zal maar…het aantal verkooppunten behoort beperkt te zij. Geen alcohol meer in supermarkten meer dus.

Ik moet toegeven dat ik in Spanje vaak uiterst voordelig whisky koop in de supermarkt en weet je wat nu zo mooi is? Als de drank de supermarkt weggaat, dan kan de sliijter haar aanzienlijk geodkoper aanbieden. Kortom, ik heb altijd geluk en dat is goed want ik weet hoe ik met het spul om moet gaan. Dat geldt ook voor de paddo, wiet en allerlei andere heerlijkheden uit oma’s kruidentuin. Probeer eens spacecake! It brings you a certain space in your mind. Misschien hebben al die “war on drugslords” dat wel heel hard nodig. Leve de roes! War on the war on drugs!!!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.time.com/time/world/article/0,8599,1682467,00.html

www.msnbc.msn.com/id/12535896

www.youtube.com

www.ladda.be/bladda/?p=122

www.comazuipendoejezo.hyves.net

www.gebedsbroeders.nl/home/Comazuipen_nieuwe_sport_jeugd

www.cornette.nl/wl/?p=350

 

 

/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s