Globalisering, weet je

O hallo, daar zijn we weer. Ik word zo nu en dan helemaal suf van die crisis en dan schrik ik op achter mijn bureau waar geen bal te doen is. Gelukkig hebben we dan nog de tv en daar komen toch echt heel hoopgevende berichten vandaan. Goldmann Sachs, ’s werelds grootste oplichtersnest, daar gaat het nu weer hartstikke goed mee. Ze hebben centen van de belastingbetaler goed in de zakken gestopt maar hier en daar ook uitgegeven en kijk…ze krijgen klanten. En echt, daar hoor ik al weer spreken over de aandeelhouders die nieuwe  aandelen kunnen krijgen. persoonlijk had ik gehoopt dat dat volk uitgestorven was m,aar ze bestaan nog en “stappen bij bosjes in”(totdat ze er weer uitvallen) De bank, die nu een gewone bank is geworden gaat heel veel geld ophalen bij de aandeelhouders en daarmee de schulden aan de staat aflossen. Het ene gat met het andere gevuld, zo gaan wijk de toekomst tegemoet. Een deel van die aandeelhouders gaat nu weer elders geld lenen om die nieuwe aandelen te kunnen kopen en zo gaat het maar door.

Globalisering weet je, dat is leuk hoor! Globalisering. Hartstikke leuk. Je gaat in Jemen wonen en waterleidingen aanleggen voor een volk dat de droogte gewend is en als dank word je ontvoerd. Dat allemaal in dienst van een Nederlands waterleidingbedrijf, Vitens, dat al moeite heeft in Nederland de diensten goed te laten verlopen. En dan maar roepen dat de klant centraal staat. Klantgericht werken, hoewel, ik zou daarmee uitkijken in het geval van een waterleidingbedrijf. Voor je het weet heb je een straal te pakken of doen ze een proef met de waterdruk. Die waterleidingen in Jemen. is dat ook een soort proef?

Welke idioot gaat er in ’s hemelsnaam in Jemen wonen? Dat land bestaat uitsluitend uit een verzameling roofridders met mondkapje die elkaar middenin de grootste zandbak ter wereld het leven zuur maken. Laat ze zelf hun waterleiding aanleggen en houdt ons erbuiten. Vitens wil graag optreden als de profeet die met een stok op de grond slaat en zie: het water spuit omhoog. Helaas gebeurt dat vaker in Nederland dan in Jemen. Jemenee zeg, zulke akkefietjes zijn toch alleen bedoeld om geld te verdienen, zonder op de klant te letten? Waar dat toe geleid heeft, weten we inmiddels.

 Tot mijn grote vreugde is de Sharia ingevoerd in Talibanië dat tegenwoordig in het Noorden van Pakistan ligt. Het wordt echt tijd dat we daar als NAVO gaan ingrijpen!  Straks is heel Pakistan één groot Talibanië en moet Afghanistan ons te hulp komen tegen de terroristen in dat land. De klus is dan veel groter want er wonen in Pakistan nu eenmaal aanzienlijk meer mensen dan in Afghanistan. Zo komt dat eigenwijze westerse boontje om zijn loontje. Het is toch gewoon om de ogen uit Jack de Vries zijn kop te krabben. Die man draagt nog steeds de sterretjes van de JSF rond. Wat wil hij met dat kreng eigenlijk gaan doen? Talibankampen bombarderen of zo? Kan iemand zich nog herinneren dat deze Kuifje in Uruzgan ooit de “spindoctor” van Balkenende is geweest? Nou ja, misschien snort hij net zo goed als mijn kater Billy maar dat “doctor””? Zelfs Hirschi Ali (bestaat die Somalische versie van Goedele Liekens eigenlijk nog?) kon nog verstandiger praten. 

Ook mooi trouwens dat Noord-Korea zich weer helemaal richt op de aanmaak van atoomwapens. Ik zou zeggen: gewoon laten gaan. Die mensen hebben niets te vreten omdat alle energie in de kernreactoren gaat zitten. Straks is er geen Noord-Koreaan meer over en hebben wij een paar gratis reactoren. Ik ben bereid om de aandelen vast te drukken en uit te geven. Wie biedt op een aandeel in een Noord-Koreaanse reactor? Peter Paul de Vries misschien of die jongen van Slagter?

Globalisering weet je, ik ben er gek op. Het kan me allemaal niet globaal genoeg. Laat een ander de details maar opknappen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://4politicians.wordpress.com

Service

www.bol.com/nl/p/boeken/kuifje-19-kuifje-in-tibet/666778946/index.html

http://www.nu.nl/economie/1948212/aanschaf-jsf-op-losse-schroeven.html

www.spotlighteffect.nl/politieke-communicatie/de-alastair-campbell-van-nederland

www.refdag.nl/artikel/1308493/Musharraf+en+de+talibanisering+van+Pakistan.html

www.basbenneker.blogspot.com/2009/02/hindoe-hooligans-en-talibanisering.html

www.globalisering.com/index.php?page=2

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s